Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Förbundet vädjar till spanska stjärnspelarna som bojkottar landslaget: ”Vi garanterar en säker miljö”

Spanien är färska världsmästare i fotboll. Men för tillfället vägrar 39 av landets bästa damspelare att spela för landslaget, med krav om större strukturella förändringar i landslaget.

Efter den senaste tidens storm har både guldtränaren Jorge Vilda och förbundsordföranden Luis Rubiales lämnat sina poster. En del spelare bojkottade landslaget redan före VM, men stormen tog nya nivåer då Rubiales kysste stjärnspelaren Jennifer Hermoso på munnen efter finalen.

Nu står landslaget inför Nations League-spel mot Sverige och Schweiz. Truppen ska ut under måndagen – och med någon timme till presentationen gjorde det spanska fotbollsförbundet ett försök att få bojkotten avbruten.

– Vi garanterar en säker miljö för spelarna och eftersträvar ett ömsesidigt förtroende så att vi tillsammans kan se till att damfotbollen fortsätter att utvecklas och bli starkare, skriver man i ett uttalande.

Sport

Länsi-Suomi: Två spelare i Lukko hamnade i fyllecell efter utekväll

Tidningen Länsi-Suomi rapporterar att två spelare i Lukko tillbringade natten mellan fredag och lördag i fyllecell.

Klubbens vd Jukka Kunnas vill inte kommentera uppgifterna för Yle men bekräftar händelsen för Länsi-Suomi.

– Uppgifterna stämmer. Två ligaspelare har på fritiden brutit mot klubbens värderingar, säger Kunnas till tidningen.

Lukko mötte SaiPa i fredags. Efter matchen ska spelarna ha arrangerat en utekväll eftersom man hade ett ledigt veckoslut.

Lukko går inte ut med namnen på spelarna.

– Vi har diskuterat med spelarna och klubben har vidtagit lämpliga åtgärder, säger Kunnas.

Jonna Sundling missar tävlingarna på hemmaplan

William Poromaa tvingades avbryta söndagens masstart i Ruka och testade senare positivt för covid-19. Och nu kommer nästa fall från det svenska landslaget.

Jonna Sundling som var tvåa i sprintpremiären meddelar på sociala medier att hon har insjuknat. Sundling kommer därmed inte till start i helgen då världscupen fortsätter i Gällivare.

”Blir tyvärr ingen tävling i Gällivare för min del”, skriver Sundling.

Världscupprogrammet i Gällivare består av ett fristilslopp på lördag och stafett på söndag.

Sju förluster i rad blev för mycket – Minnesota Wild sparkade sina tränare

Minnesota Wild blev NHL-säsongens andra klubb som tar till tränarbyte. Efter att Minnesota på söndagen förlorade sin sjunde match i rad bestämde man sig följande dag för att sparka såväl chefstränaren Dean Evason som assisterande tränaren Bob Woods.

Evason fungerade som tränare för Minnesota för femte säsongen. Han tog laget till slutspelet varje år, men avancerade aldrig vidare från den första slutspelsomgången.

Denna säsong har Minnesota endast vunnit fem matcher och släppt in mest mål i liga. Laget har också NHL:s sämsta boxplay.

Evason ersätts av John Hynes som i fjol sparkades från tränarposten i Nashville.

Tidigare i höst har Edmonton Oilers bytt tränare.