Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Davis Cup-lottningen gjord: Finland möter regerande mästaren Kanada i kvartsfinalen

Uppdaterad 19.09.2023 13:54.
Suomen tennispelaajat juhlivat.
Bildtext FInland spelar mot Kanada i DC-kvartsfinalen.
Bild: Lehtikuva

Finlands kommande motståndare i Davis Cup-kvartsfinalen lottades på tisdagen. Finland ställs mot ettan i världsrankningen, den regerande Davis Cup-mästaren Kanada.

Davis Cup-finalerna kommer att spelas i Malaga 21-26. november. Det exakta programmet publiceras senare.

Åtta länder är kvar i tävlingen. Turneringen spelas i cupformat, vilket innebär att förloraren i kvartsfinalen avslutar turneringen och vinnaren går vidare till semifinal. De övriga kvartsfinalerna är Tjeckien–Australien, Italien–Nederländerna och Serbien–Storbritannien.

Ifall Finland besegrar Kanada möter man i semifinalen vinnaren från kvartsfinalen mellan Tjeckien och Australien.

– Nu siktar vi på våra drömmars dröm: segern i hela Davis Cup, alltså världsmästerskapet. I det här skedet är de bästa av alla inblandade, så det blir tajt. Kan vi spela som vi gjorde i Split kommer vi att vara ett väldigt svårt lag att slå, kommenterade Finlands lagkapten Jarkko Nieminen i pressmeddelandet.

Kanada nådde kvartsfinalen trots att deras högst rankade spelare Felix Auger-Aliassime (14:e på ATP-rankningen) inte deltog i förra omgången på grund av skada. Av kanadensarna är också Denis Shapovalov (31:a på ATP-rankningen) högre rankad än den bästa finländaren Emil Ruusuvuori (57:e på ATP-rankningen).

Finland avancerade in bland de åtta bästa efter att ha slagit ut värdlandet Kroatien och tennisjätten USA i Split förra veckan.

Det finska laget fanns Emil Ruusuvuori, Otto Virtanen, Patrik Niklas-Salminen, Patrick Kaukovalta och Harri Heliövaara samt kaptenen Jarkko Nieminen.

Davis Cup har spelats sedan 1900, men först i år nådde Finland de 16 bästa länderna för första gången, och de åtta bästa direkt efter.