Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Tjuvar for iväg med guld och silver från ett hem i Ekenäs

Polisen utreder ett bostadsinbrott i Ekenäs i förra veckan. Två unga män misstänks ha brutit sig in i ett småhus vid Revalsvägen och stulit alkohol, guldsmycken och silverföremål.

Polisen har hört de två männen misstänkta för grov stöld. Männen är i tjugoårsåldern.

Polisen vill gärna veta om någon sett personer, fordon eller annat som kan ha samband med inbrottet mellan måndagen den 11 september och onsdagen den 13 september. Man kan höra av sig till polisen per e-post till vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi eller per telefon 0295 413 031 (röstbrevlåda).

Relaterat

En dörr som har blivit uppbruten med våld.

Polisen: Inbrottstjuven som härjat i Östnyland har åkt fast

Polisen fick in många tips av allmänheten.

Någon bryter upp dörr med kofot

Polisen varnar för en inbrottstjuv som rör sig dagtid i Östnyland

Polisen i östra Nyland har fått totalt 16 anmälningar om inbrott i småhus i Borgå, Träskända, Tusby och Hyvinge den senaste tiden.

Sommarsäsongens livligaste natt hittills för österbottnisk polis

Fredagsnatten var den mest hektiska natten under hela sommarsäsongen i landskapet Södra Österbotten, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Särskilt festivalen Solar Sound i Seinäjoki sysselsatte polisen med många fall av misshandel och rattfylleri.

Också i Österbotten satte polisen fast rattfyllerister. På Riksväg 19 i Nykarleby mötte en polispatrull på söndagseftermiddagen en ung manlig bilist som körde 185 km/h på ett område med hastighetsbegränsningen 100 km/h.

Under natten till söndag uppträdde en grupp ungdomar störande på campingområdet i Södra Vallgrund i Korsholm. Framrutan på en husbil hade krossats och polisen utreder saken som skadegörelse.

Under natten till lördag utsattes Airsoft Kokkola på kyrkbacken i Karleby för inbrott. Tjuvarna stal bland annat rökgranater och polisen välkomnar tips gällande fallet på e-postadressen vihjeet.pohjanmaa@poliisi.fi

Hemstädare misstänks ha stulit av äldre – tjänade 18 000 euro på sina brott

Enligt polisen i sydvästra Finland misstänks en hemstädare ha stulit värdesaker från tiotals äldre personers hem. Den misstänkte har sålt majoriteten av stöldgodset och har tjänat upp till 18 000 euro på sina brott.

Brottsutredningen inleddes i november ifjol. Enligt polismeddelandet har totalt 13 brottsanmälningar registrerats, varav 11 gäller stöld och två bedrägeri.

Samtliga brott begicks mot äldre personer vars hem besöktes av den kontrakterade städaren. Det äldsta offret var 104 år vid tidpunkten för stölden.

Majoriteten av målsägandena hade inte märkt av stölderna förrän de kontaktades av polisen.

Ärendet kommer att överlämnas till åklagaren för åtalsprövning under de kommande veckorna.

Poliisiauto ratsiassa.

En rad inbrott i Malax och Korsnäs – tjuvarna har knackat på dagtid

Polisen: Ring 112 vid inbrott så ingen tid går förlorad.