Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Tjuvar for iväg med guld och silver från ett hem i Ekenäs

Polisen utreder ett bostadsinbrott i Ekenäs i förra veckan. Två unga män misstänks ha brutit sig in i ett småhus vid Revalsvägen och stulit alkohol, guldsmycken och silverföremål.

Polisen har hört de två männen misstänkta för grov stöld. Männen är i tjugoårsåldern.

Polisen vill gärna veta om någon sett personer, fordon eller annat som kan ha samband med inbrottet mellan måndagen den 11 september och onsdagen den 13 september. Man kan höra av sig till polisen per e-post till vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi eller per telefon 0295 413 031 (röstbrevlåda).

Relaterat

Glasdörrarna till en butik är förstörda då en bil kört in i dem. Butiken heter Ruoto.

Två gripna för inbrott i vapenaffär i S:t Karins

Inbrottet inträffade tidigt på tisdagsmorgonen, då två maskerade män körde en bil in i ytterdörren till Ruoto-butiken i Krossi i S:t Karins. Butiken säljer fiske-och jaktutrustning.

Därefter hade tjuvarna sönder den inre skjutdörren med en motorsåg. Väl inne i butiken använde de motorsågen för att bryta sig in i butikens vapenrum, där vapen och ammunition förvaras.

Försöket misslyckades, eftersom tjuvarna inte kunde ta sig igenom dörren. De lyckades ändå få tag på en del vapenoptik, bland annat mörkerglasögon, kikare och rödpunktsikten.

Efter inbrottet flydde de i en bil, som enligt polisen hade anmälts stulen några dagar tidigare.

Polisen i Egentliga Finland har nu gripit två personer misstänkta för försök till grov stöld. De misstänkta är i 30-årsåldern och har ett tidigare straffregister.

Lappträskföretagare utlovar belöning för tips om tjuvar

En eller flera tjuvar gjorde inbrott i en hall i Lappträsk natten mellan måndag och tisdag. Lokalen som ligger i nedre våningen av gamla Teboil används som tvätthall av några taxiföretagare. Bakom en mellanvägg finns en verkstad.

Tjuvarna stal bland annat verktyg och tvättmedel. Den dyrbaraste saken, en ambulansbår, förstörde de genom att använda den som skottkärra.

I ett inlägg på Facebook utlovar de bestulna företagarna en hittelön på 500 euro till den som kommer med tips som leder till att tjuvarna blir fast.

Tidningen Östnyland var först med nyheten.

Österby FBK:s brandstation i Ekenäs.

Bättre säkerhet på brandstationerna efterlyses efter inbrottet hos Österby FBK

Hotet mot räddningsverket har ökat, säger brandchef.