Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Finlands basketdamer stöter på tufft motstånd i EM-kvalet – Ungern, Slovenien och Bulgarien i samma grupp

Under tisdagen klarnade EM-kvalgrupperna inför damernas basket-EM i Schweiz 2025. De länder som lottades in i Finlands grupp är Ungern, Slovenien och Bulgarien.

Ungern är långt ifrån ovana vid EM-sammanhang och slutade fjärde i de senaste mästerskapen. Bulgarien och Slovenien är däremot lite mer oklara motståndare.

– På förhand sett är Ungern definitivt gruppfavorit. Slovenien å andra sidan har några utmärkta unga spelare som kan kliva upp och ta ansvar i landslaget, kommenterade damlagets tränare Ilkka Palviainen.

Gruppspelet kommer att spelas i fyra länder: Tjeckien, Tyskland, Grekland och Italien. Första omgången av gruppspelet äger rum redan i november i år.

Sport

Awak Kuiers säsong över i WNBA

Dallas Wings som har den finländska basketstjärnan Awak Kuier i sina led blev utslaget i WNBA-slutspelet i natt. Las Vegas Aces besegrade Dallas med 64–61 och vann semifinalserien med 3–0 i matcher.

Kuier spelade 16 minuter i matchen och noterades för fem poäng och en retur.

Säsongen var trots semifinalförlusten ett stort framsteg för Dallas. Klubben tog i höst sin första seger i en slutspelsserie.

Regerande mästaren och grundserievinnaren Las Vegas blev en för tuff nöt att knäcka.

Aftonbladet: Ryska skidåkare avstängda från världscupen även nästa säsong

Internationella skidförbundet, FIS, beslutade på fredagen att inga ryska eller belarusiska skidåkare kommer att få tävla i världscuptävlingarna i längdskidor under den kommande säsongen, rapporterar Aftonbladet.

FIS sköt upp ett beslut i frågan i våras men fattade det nu under sitt höstmöte.

– Det känns bra ur ett svenskt och nordiskt perspektiv att FIS inte kommer att ändra sitt beslut gällande Ryssland, säger Lars Öberg, säger Lars Öberg, längdchef på Svenska skidförbundet.

Världscupen i längdskidåkning inleds i Ruka den sista helgen i november, och Yle kommer att sända tävlingarna.

Historiskt bra start för Europa i Ryder Cup

Ryder Cup är en lagtävling där golfherrar från USA och Europa ställs mot varandra, och Europa har fått en bättre start än någonsin tidigare.

Efter de fyra första matcherna skrapade Europa ihop en ledning på 4–0. Det är den bästa starten Europa någonsin haft i Ryder Cup-sammanhang.

Under fredagen spelades totalt åtta matcher, och efter dagen har Europa en ledning på 6,5 poäng mot USA:s 1,5.

Ryder Cup fortsätter under lördagen och avslutas på söndag.

TPS-spelare firar.

TPS fortsätter att vinna i ishockeyligan – Sport vände underläge mot Pelicans

Sex matcher i ishockeyligan spelades under fredagen.