Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Skolgatans daghem i Åbo flyttar till tillfälliga lokaler

Brungrå betongbyggnad i solsken.
Bildtext Arkivbild. Skolgatans daghem flyttar till tillfälliga lokaler i Hallis.
Bild: Arash Matin/ Yle

Daghemmen Skolgatan 10 och Skolgatan 12 som finns i Rosenkvarteret flyttar till tillfälliga lokaler då byggnadsarbete inleds i kvarteret. Daghemmens verksamhet fortsätter under den tid som bygget pågår i Herttuankulma och i Hallis.

Byggnadsarbetena hör ihop med utvecklingen av Rosenkvarteret. TVT låter bygga två höghus längs med Skolgatan och Rosenkvartersstigen. Planeringen av de nya byggnaderna har börjat och byggandet börjar under våren 2025.

Skolgatan 10 och Skolgatan 12 verkar i fastigheter som ägs av TVT och daghemslokalerna töms under år 2024.

De svenskspråkiga undervisningsgrupperna i Cygnaeus förskola på Skolgatan 10 flyttar till tillfälliga lokaler på Gregorius IX:s väg 12 i Hallis tillsammans med Cygnaeus daghem och förskola som redan verkar där.

Enligt den preliminära tidtabellen börjar verksamheten för grupperna från Cygnaeus förskola på Skolgatan 10 i lokalerna på Gregorius IX:s väg i augusti 2024.

De finskspråkiga grupperna i Skolgatan 10 och hela verksamheten i daghemmet Skolgatan 12 flyttar till tillfälliga lokaler i det nya daghemmet som blir färdigt i Herttuankulma. Verksamheten på Skolgatan fortsätter fram till december 2024.

Vårdnadshavarna får mer information om flytten i slutet av oktober.