Hoppa till huvudinnehåll

Tro

Ni tipsade om Mikaela som fick ett nytt hjärta – nu söker vi fler personer som varit med om en vändpunkt i livet

Fyra personer i ett bildcollage. Från vänster en leende kvinna med glasögon sitter med en gul kaffekopp i handen. En man med glasögon, skjorta och slips står med knäpta händer framför en vit kyrka.  En kvinna med blont hår och militärgrön tröja. En leende man med keps vänd bakochfram och blå friluftsskjorta.
Bildtext Mikaela Ahola berättar i Himlaliv om vägen till ett nytt hjärta, Jonas Janson om hur det är att leva med Downs syndrom, Cecilia Åminne om att ta hand om sina gamla föräldrar och Prince Tshibangu om sin resa från Kongo via Malawi till Finland.
Bild: Privat och Matti Palmu

Mikaela Ahola föddes med ett dåligt hjärta och läkarna gav henne fyra år att leva. Men Mikaela lever än i dag och nu med ett donerat hjärta i kroppen. Tack vare ett tips till Svenska Yle kan man ta del av hennes historia i programmet Himlaliv.

Som bäst planerar livsåskådningsprogrammet Himlaliv en ny säsong och nu vill vi veta vems historia just du önskar ta del av i programmet under 2024.

Har du i dina hemtrakter en person med erfarenheter utöver det vanliga eller en bekant som har varit med om något livsavgörande? Eller känner du någon som har gjort ett vägval kring kristen tro och livsåskådning som det skulle vara intressant att höra mer om? Skicka in ditt tips via blanketten nedan!

Personliga berättelser ger perspektiv

Himlaliv är ett livsåskådningsprogram med personliga berättelser som ger utrymme för tanke och reflektion.

– Genom att ge utrymme för den personliga berättelsen vill vi ge perspektiv och en djupare förståelse för andra människor, deras kristna övertygelse och deras livsval, säger Lucas Snellman som är ansvarig utgivare för Himlaliv.

Känner du till någon som borde vara med i Himlaliv, eller är det kanske du själv? Skicka in ditt tips här!