Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Vasa Sport förstärker försvarsleden – värvar NHL-meriterad back

Ishockeyligaklubben Vasa Sport tar in kanadensaren Zach Hayes. Hayes har senaste åren spelat i amerikanska farmarligan AHL, men har även tre grundseriematcher i NHL-klubben Vegas Golden Knights i bagaget.

Hayes är en storväxt försvarsspelare. 24-åringen är 190 centimeter lång och väger närmare 100 kilo. Förra säsongen stod han för 3+5 på 43 grundseriematcher i AHL.

– Efter att Valtteri Hietanen skadat sig behövdes de bakre leden förstärkas. Förutom att Hayes är fysisk i sitt försvarsspel kan han utvecklas i sitt spel med puck, kommenterar lagets sportchef Herkko Koski på lagets hemsida.

Sport

Iivo Niskanen tillbaka i världscupen – här är truppen till Östersund

Världscupen fortsätter för längdåkarnas del med tävlingar i Östersund i helgen. På lördag står en sprint i klassisk stil på programmet och på söndag tävlar man om poäng i ett fristilslopp.

Finland skickar 17 åkare till Sverige – nio herrar och åtta damer. Iivo Niskanen som stod över tävlingarna i Gällivare är nu tillbaka i världscupen.

Krista Pärmäkoski som blev sjuk i samband med tävlingarna i Gällivare tävlar inte i Östersund. Veteranen Riitta-Liisa Roponen är inte uttagen den här gången.

Eveliina Piippo gör å sin sida säsongsdebut i Östersund.

Damer:
Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Katri Lylynperä, Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Eveliina Piippo, Vilma Ryytty, Amanda Saari

Herrar:
Juuso Haarala, Miro Karppanen, Lauri Lepistö, Emil Liekari, Remi Lindholm, Niilo Moilanen, Joni Mäki, Iivo Niskanen, Lauri Vuorinen

EIF värvar den lovande försvararen Väinö Vehkonen

Ekenäs IF:s herrlag meddelar att backen Väinö Vehkonen förstärker laget kommande säsong.

22-åriga Vehkonen har spelat i division 1 i fyra säsonger och mött EIF flera gånger. Under den gångna säsongen representerade han MP från S:t Michel.

Väinö Vehkonen har också varit en del av juniorlandslaget för under 18-åringar. I maj i år utsågs Vehkonen också till månadens spelare i herrarnas division 1.

NFL-domare blev tacklad av spelare – bröt benet

I den amerikanska fotbollsserien, NFL, möttes New Orleans Saints och Detroit Lions under söndagen. Och matchen vanns till slut av Detroit med 33–28.

Men den största snackisen i matchen utspelade sig i den andra kvarten. New Orleans running back Alvin Kamara försökte bryta sig genom Detroits försvarslinje.

Istället tacklades han ut över sidlinjen och kolliderade med den assisterande domaren.

På TV-bilderna efter händelsen ser man hur domarens ben är vinklat åt fel håll innan bilden snabbt byts ut. Matchen avbröts men kunde fortsätta efter att domaren burits ut på bår.

Elian Lehto.

Endast en tävling i herrarnas alpina världscup har genomförts – finska utförsåkaren: ”Det är verkligen irriterande”

Det har bara tävlats en gång i herrarnas världscup i alpin skidåkning den här säsongen. Då tävlade herrarna i slalom i Gurgl, Österrike.