Hoppa till huvudinnehåll

Politik

Kan riksdagen stoppa regeringens sparplaner? Lyssna på Politiken och få svar!

Uppdaterad 29.09.2023 11:36.
En delad bild med finansminister Riikka Purra till höger, och journalisterna Magnus Swanljung, Joakim Rundt och Marianne Sundholm till vänster. Över bilden står det Politiken.
Bild: Linnea de la Chapelle, Silja Viitala, Clas Christiansen

Veckans avsnitt av Politiken handlar om det äldsta tricket i budgethandboken: att skylla på den förra regeringen.

Smäller regeringens vända skutan-retorik lika högt som Olof Palmes berömda skafferital 1978? Tricket att skylla på tidigare regeringar är lika gammalt som politiken själv.

Kan riksdagens utskott fortfarande stoppa regeringens sparlagar? Och vad ska en jäktad politiker egentligen prioritera: barn med funktionsnedsättning, eller Sverigebåtens buffé? Dessutom: De Grönas Sofia Virta talar nästan lika fort som regeringen stiftar sparlagar.

Den finländska politiken är intressantare än på länge. Svenska Yles politikreportrar är ute där det händer när det händer, och hör sånt som inte sägs i offentligheten. Därför vill vi bjuda på ett avslappnat snack om politik varje vecka, i Yle Vega och på Arenan.

Kan riksdagen stoppa regeringens sparplaner?

29:53

Politiken

Ett nytt avsnitt av Politiken sänds i Yle Vega varje lördag klockan 15 efter nyheterna. Du hittar också det senaste avsnittet på Arenan.

Medverkande är programledaren Joakim Rundt och politikreportrarna Marianne Sundholm och Magnus Swanljung.

Har du åsikter eller frågor? Mejla oss på politiken@yle.fi