Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Hanna-Maria Grandell blir tillfällig stadsdirektör i Pargas: ”Det viktigaste för mig är att lugna ner situationen”

Hanna-Maria Grandell står vid sin cykel. En pojke på cykel cyklar förbi.
Bildtext Arkivbild. Förvaltningschef Hanna-Maria Grandell blir enligt förvaltningsstadgan tillfällig stadsdirektör i Pargas.
Bild: Malin Valtonen / Yle

Förvaltningschef Hanna-Maria Grandell tar över ledningen av Pargas stad fram tills att staden har hittat en ny stadsdirektör. Den 2 oktober ska stadsstyrelsen diskutera hur staden går vidare i ärendet.

På torsdagen blev det klart att Pargas stadsdirektör Patrik Nygrén avgår efter en långvarig förtroendekris.

Enligt förvaltningsstadgan är det förvaltningschefen som är stadsdirektörens ställföreträdare.

– Jag vet inte om jag vikarierar stadsdirektören en kort eller en lång period, men det viktigaste för mig är att lugna ner situation och ta tag i viktiga ärenden som budgeten som ligger på bordet just nu, säger förvaltningschef Hanna-Maria Grandell.

Enligt Grandell blir det på följande stadsdirektörs ansvar att genomföra större förändringar i staden.

Grandell har erfarenhet av liknande uppdrag sedan tidigare. Hon fungerade som ställföreträdande kommundirektör i Kittilä i tre månaders tid i början på år 2021.

Stora förändringar i staden

Pargas stad har genomgått stora förändringar det här året efter att välfärdsområdets verksamhet drog igång vid årsskiftet. Till följd av det här har staden i år fått en helt ny organisation.

– Det tar alltid lite tid innan allt börjar fungera, men jag litar på människor och jag tror på att det hittar sin bana så småningom, säger Grandell.

Tycker du att det är extra kämpigt just nu i Pargas?

– Det är ganska stora grejer på gång just nu, men jag har ett bra gäng i min sektor. Jag har också kunniga människor runt mig så jag är inte alls i panik. Jag tror att vi klarar också den här perioden tillsammans.

Stadsstyrelsen ska på sitt möte den 2 oktober diskutera hur staden nu går vidare i frågan. Då ska man också besluta i vilken ordning en ny rekryteringsprocess inleds och vem som ska sitta i expertgruppen.