Hoppa till huvudinnehåll

Sport

VPS tog tolfte raka vinsten i fotbollsligan och tangerar rekordet – IFK Mariehamn greppade halmstrån i bottenstriden

VPS firar mål.
Bildtext VPS fick fira i esbo.
Bild: Matti Raivio / All Over Press

I fotbollsligan fortsätter Vasaklubben VPS att gå som tåget. VPS ställdes mot Honka i kvällens match i övre slutserien och vann med 3–0.

Det är nästan tre månader sedan VPS har förlorat en match i fotbollsligan. Och segertåget fortsatte i kvällens match. För motståndet stod FC Honka, som har haft en fin svit med fem raka matcher i ligan utan förlust. Men den sviten bröts mot VPS.

Någon total dominas på plan var det inte fråga om, båda lagen hade sina stunder när de kunde hålla och spela boll. Honka hade mer bollinnehav, men det var VPS som skapade målchanser.

Prosper Ahiabu gjorde ledningsmålet för Vasaklubben i den 37:e minuten och strax före halvtidsvilan utökade Peter Michael VPS ledning till 2–0.

Matchen punkterades när 3–0-målet kom i den 64:e minuten, bollen styrdes in via en Honkaförsvarare och skrivs som ett självmål.

Det blev inga fler mål i matchen och när 90 minuter var spelade stod slutresultatet 3–0 till VPS.

I och med vinsten tog VPS viktiga poäng i kampen om tredjeplatsen i fotbollsligan. Inför mötet befann sig just nämligen Honka en poäng bakom VPS men är nu fyra poäng ifrån. Detsamma gäller också SJK som har fyra poäng upp till VPS men har en match mindre spelad. SJK spelar följande match på söndag när de möter HJK hemma i Seinäjoki.

Att VPS tog sin tolfte raka vinst innebär också att de tangerar rekordet i vinster i rad i fotbollsligan. HJK är den enda klubben i Finland som också har lyckats med samma bedrift.

IFK Mariehamn tog viktiga poäng mot Haka

Sist i den undre slutserien placerar sig IFK Mariehamn. Men från fredagens match mot Haka fick Mariehamn med sig viktiga poäng.

IFK Mariehamn fick en smakstart på matchen och tog ledningen redan i den femte matchminuten genom Albin Granlund.

Men i den 36:e minuten kvitterade Haka när Elhadji Maissa Fall gjorde 1–1-målet.

I den 50:e minuten gick Mariehamn upp i ledning när Ariel Ngueukam fixade fram 2–1.

Mariehamn kunde hålla undan resten av matchen och slutresultatet mellan IFK Mariehamn och Haka blev 2–1 till ålänningarna.

Resultat

Fotbollsligan

Övre slutserien

FC Honka–VPS 0–3

Undre slutserien

FC Lahti–AC Oulu 2–1

KTP–Ilves 0–3

Fotbollsettan

HIFK–Gnistan 2–2

SJK Akatemia–TPS 2–2

Diskussion om artikeln