Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Formstarka EIF tog chansen då konkurrenten snubblade – gick upp i ensam serieledning efter tionde raka segern

Uppdaterad 23.09.2023 20:01.
En spelare sparkar bollen framåt.
Bild: Patric Westerlund / Yle

Chansen till ligaspel bli bara större för Ekenäs IF. Laget kan som sämst sluta tvåa i serien och har nu en lucka ner till Gnistan inför de avslutande omgångarna. Jaro är på väg att säkra sin plats i näst högsta serien till nästa säsong.

Ekenäs IF och Gnistan har varit otroligt jämna den här säsongen i division 1, och lagen delade serieledningen inför den här omgången.

På fredagskvällen gick Gnistan dock på en mina och kryssade mot HIFK, och då EIF i dag hade chansen att gå upp i ensam serieledning tog man också den.

Det blev 2–0 mot MP och tionde raka segern på en regntung plan i S:t Michel.

– Vi gjorde allt för att få vårt eget spel att fungera. Det var otroligt svårt att spela speciellt då det regnade.

– Det blev en tuff kamp och det var inte det finaste spelet. Men allt för tre poäng och alla är glada, säger Simon Lindholm till Ruutu.

EIF avgjorde matchen i mitten av andra halvlek. Stanislav Efimov slog i en straff till 1–0 i den 60:e minuten och med kvarten kvar att spela dunkade Salomo Ojala in 2–0 på volley.

Dagens resultat för att EIF har två poäng till godo på Gnistan då tre omgångar återstår att spela. EIF kan inte sluta sämre än tvåa i övre slutserien.

– Det låter väldigt bra. Vi är alla nöjda med det, säger Lindholm om läget i tabellen.

Övre slutserien
LagMatcherPoäng
EIF2454
Gnistan2452
MP2442
TPS2441
SJK Akatemia2441
HIFK2431

Jaro vann över SalPa

Längre ner i tabellen börjar Jaro snart vara klart för spel i näst högsta serien nästa år. Jaro slog SalPa på hemmaplan med 3–1 och gick upp på åttonde plats i serien.

Jaro rivstartade matchen och ledde med 2–0 efter tio minuter. Joni Remesaho och Severi Kähkönen nätade då laget fick en kalasstart.

SalPa fick in en reducering i mitten av första halvlek, men kort därpå fastställde Guillermo Sotelo slutresultatet då han skickade upp bollen i nättaket.

De tre sista lagen i nedre slutserien degraderas till nästa säsong, och Jaro har nu sju poäng ner till strecket då tre matcher återstår att spela.

KPV:s hopp om en plats i näst högsta serien lever också. Karlebylaget vann med 2–0 över KäPa och laget har nu sex poäng upp till säker mark.

Nedre slutserien
LagMatcherPoäng
SalPa2427
Jaro2427
JäPS2424
KäPa2420
KPV2418
JJK2416

Resultat:

MP–EIF 0–2 (0–0)

JJK–JäPS 1–0 (0–0)

FF Jaro–SalPa 3–1 (3–1)

KPV–KäPa 2–0 (0–0)

Diskussion om artikeln