Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Stökigt då Manchester City nollade Nottingham – Rodri utvisad efter strypgrepp: ”Måste kunna kontrollera känslorna”

Uppdaterad 23.09.2023 21:59.
Rodri tar strypgrepp på Gibbs-White.
Bild: Phil Oldham/Shutterstock/All Over Press

Elva gula kort och ett rött delades ut då Manchester City mötte Nottingham Forest i Premier League. Rodri tappade huvudet helt i början av andra halvlek efter ett bråk med Morgan Gibbs-White.

Domaren Anthony Taylor hade en del att stå i då Manchester City och Nottingham Forest drabbade samman på lördagseftermiddagen.

Taylor delade ut fyra gula kort i första halvlek, men det var direkt efter paus som det hettade till på allvar. Citys mittfältare Rodri och Nottinghams anfallare Morgan Gibbs-White rök då ihop vid hörnflaggan.

Det hela började med några knuffar och ledde sedan att båda bröstade upp sig innan Rodri tog ett strypgrepp på Gibbs-White. Några spelare försökte avbryta bråket samtidigt som domaren Taylor drog fram det röda kortet.

– Förhoppningsvis lär han sig av det här. Han måste kunna kontrollera sin känslor, säger Citys tränare Pep Guardiola enligt AFP.

Ett direkt rött kort leder automatiskt till tre matchers avstängning och det betyder att Rodri bland annat missar stormatchen mot Arsenal i början av oktober. Morgan Gibbs-White fick ett gult kort för bråket.

City avgjorde tidigt

I det skedet som Rodri lämnade planen hade Manchester City redan avgjort.

Phil Foden gav City en kalasstart då han gjorde 1–0 i den sjunde minuten. Då en kvart var spelad stod Erling Braut Haaland helt ren i straffområdet och nickade in 2–0 som blev slutresultatet.

– Vi var briljanta i första halvlek. Andra halvlek blev inte som vi hade förväntat på grund av det röda kortet. Det var inte idealiskt men vi visade upp en annan sida av oss själva i dag, säger Foden.

Manchester City har inlett säsongen med sex raka segrar. Nottingham har i sin tur tagit sju poäng på sex matcher och återfinns i mitten av tabellen.

Resultat:

Crystal Palace–Fulham 0–0

Luton–Wolverhampton 1–1

Manchester City–Nottingham 2–0

Brentford–Everton 1–3

Diskussion om artikeln