Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Fenomenal start på ligakarriären för jättelöftet – Emil Hemming målskytt för andra matchen i rad: ”Glad att vi har en sådan talang i laget”

Uppdaterad 23.09.2023 21:28.
Emil Hemming i TPS.
Bildtext Emil Hemming gjorde mål mot Ilves.
Bild: All Over Press

TPS har en guldklimp på tillväxt i klubben. Emil Hemming hör till Finlands största löften och han har fått en perfekt start på sin ligakarriär. I sin hemmadebut gjorde han karriärens andra ligamål.

Då TPS mötte Kärpät på bortaplan i onsdags var det framför allt ett namn som stack ut i Åbolagets trupp. Yttern Emil Hemming tog plats i tredjekedjan och gjorde ligadebut.

Och 17-åringen som är ett av Finlands största hockeylöften kunde inte ha fått en bättre start. TPS vann matchen och Hemming gjorde sitt första ligamål.

I kväll fick Hemming kliva ut på isen i Åbohallen för första gången i ligasammanhang och succén fortsatte. I sin andra ligamatch gjorde han sitt andra mål.

I början av den andra perioden tog Hemming hand om en målvaktsretur och tryckte in 2–0 för TPS mot Ilves.

– Han har kommit in på ett väldigt bra sätt. Vi visste att han är en skicklig målskytt men jag är också nöjd med hur han kämpar och spelar moget.

– Jag är glad över att vi har en sådan talang i laget, säger TPS-tränaren Tommi Miettinen på presskonferensen efter matchen.

TPS vann till slut matchen med 3–0. Kalle Väisänen fastställde slutresultatet då några minuter återstod av tredje perioden.

– Vi gjorde en bra match, från första till sista minuten. Jag är väldigt nöjd och det här var vår bästa insats den här säsongen, säger Miettinen.

Svettigt för Tappara på slutet

TPS har inte förlorat under hösten och leder ligan med en poäng före Tappara. De regerande mästarna tog full pott då KalPa kom på besök till Tammerfors.

Tappara såg ut att få en bekväm lördag och laget ledde med 4–1 efter två perioder. KalPa bjöd dock upp till kamp i sista akten men Tappara lyckades hålla undan och vann till slut med 5–4.

– Jag är nöjd med stora delar av matchen men KalPa fick lite momentum efter sitt första mål. Vi måste lära oss av det, säger Tapparas tränare Rikard Grönborg.

Vasa Sport tog säsongens andra seger då man slog SaiPa på bortaplan med 4–3 efter förlängning. Alex Holmström blev segerskytt drygt två minuter in i förlängningen.

Backen Atro Leppänen gjorde två mål i matchen. Han gjorde 2–1 för Sport i första perioden och satte 3–1 i mittenakten.

– Det är bra att man lyckas näta då man får lägen. Jag har kommit bra in i systemet, säger Leppänen som gjort fyra mål på fem matcher under sin första ligahöst.

Resultat:

JYP–KooKoo 3–0

Kärpät–Lukko 2–3

Pelicans–Jukurit 0–4

SaiPa–Sport 3–4 efter förlängning

Tappara–KalPa 5–4

Ässät–HPK 1–0

TPS–Ilves 3–0

Diskussion om artikeln