Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bukayo Saka kopierade motståndarens målgest två gånger – men Tottenham gav svar på tal och räddade kryss i derbyt: ”Vi grävde djupt”

Uppdaterad 24.09.2023 20:29.
Bukayo Saka och Destiny Udogie kämpar om bollen.
Bild: MICAH CROOK/PPAUK/Shutterstock/All Over Press

Bukayo Saka var inblandad i Arsenals två fullträffar – Heung-min Son gjorde Tottenhams båda mål. Det gav delad pott i ett underhållande derby i norra London. Det är ett rättvist resultat, säger James Maddison.

Både Arsenal och Tottenham var obesegrade då spelarna gick ut på planen för årets första derby i norra London. Och efter 90 minuter på Arsenals hemmaarena har båda lagen fortsättningsvis en nolla i förlustkolumnen.

Det blev 2–2 i en underhållande match där Arsenal tog ledningen två gånger men där Heung-min Son såg till att Tottenham fick med sig en poäng.

– Det är alltid mycket känslor i derbymatcher. Jag tror att fansen kan vara nöjda med här matchen, säger Son till Sky Sports.

Efter en stark Tottenhamstart var det Arsenal för hela slanten i mitten av första halvlek. Och i den 26:e minuten tog hemmalaget ledningen.

Bukayo Saka sköt ett skott som gick via Tottenhambacken Cristian Romero och in i mål. Även om målet noterades som ett självmål valde Saka att fira med samma gest som Tottenhams James Maddison brukar göra – en handrörelse som kastar iväg en dartpil.

Bukayo Saka firar ett mål.
Bildtext Bukayo Saka kopierade James Maddisons målgest.
Bild: MICAH CROOK/PPAUK/Shutterstock/All Over Press

Men Arsenals ledning höll inte. Några minuter före paus slog Heung-min Son in kvitteringen. James Maddison rundade Saka och spelade in bollen till Son som hade tre Arsenalspelare runt sig men lyckades ändå få en fot på bollen.

– Kvitteringen var svår att smälta. Vi hade en del problem i vårt eget spel just då, säger Arsenals tränare Mikel Arteta.

Saka nätade på straff men Son kvitterade

Det var högt underhållningsvärde i matchen men Cristian Romero hade kanske inte sin roligaste match i karriären. Direkt efter paus blev han olycksgubbe på nytt för Tottenham. Han orsakade en straff då han fick bollen på handen.

– Domaren fattade ett beslut och vi kan inte bråka om det. Vi hade VAR i den situationen, säger Son.

Saka slog iskallt in 2–1 från elva meter och bjöd på samma målgest ännu en gång.

Men Arsenal hann bara njuta av sin ledning i 98 sekunder. Då stal Maddison bollen av Jorginho och spelade vidare den till Son som placerade in slutresultatet.

– Vi reagerade väldigt bra efter Arsenals mål. Vi grävde djupt och visade kvalitet. Det här var ett rättvist resultat, säger Maddison.

Arsenal tryckte på för ett seger mål på slutet men fick ingen utdelning. Och i hemmalaget var man besvikna över slutresultatet.

– Vi förlorade två poäng, säger Mikel Arteta.

Liverpool tog sin femte raka seger då laget slog West Ham med 3–1. Mohamed Salah, Darwin Nunez och Diogo Jota gjorde målen för Liverpool som nu är ny tabelltvåa.

Resultat:

Arsenal–Tottenham 2–2 (1–1)

Brighton–Bournemouth 3–1 (1–1)

Chelsea–Aston Villa 0–1 (0–0)

Liverpool–West Ham 3–1 (1–1)

Sheffield United–Newcastle 0–8 (0–3)