Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Här tar HJK ett steg närmare titeln – regerande mästaren behåller guldgreppet efter dramatisk avslutning mot SJK: ”Slutet gott allting gott”

Uppdaterad 24.09.2023 20:26.
Bandé avgör för HJK mot SJK - Spela upp på Arenan

HJK håller fortsättningsvis KuPS på behörigt avstånd. Laget tog andra raka segern i övre slutserien då man slog SJK på bortaplan. Det blev en högdramatisk avslutning där HJK tappade en tvåmålsledning men avgjorde på stopptid.

Axel Vidjeskogs sena segermål för KuPS i går gjorde att det fanns lite nerv i dagens möte mellan SJK och HJK. Om formsvaga SJK skulle vinna eller ta poäng skulle guldstriden öppna sig på ett helt annat sätt inför avslutningen i ligan.

Och det blev dramatiskt i Seinäjoki. HJK hade 2–0 då åtta minuter återstod att spela men två snabba mål av Jaime Moreno på slutet höll på att blåsa nytt liv i guldstriden.

Men HJK visade varför man är tabelletta. Laget red ut stormen, grävde fram en ny målchans och Hassane Bandé slog in segermålet på stopptid.

– Det kändes onödigt att släppa in två mål men som tur är lyckades vi vinna. Det handlar om små saker, säger Tuomas Ollila till Yle.

HJK bommade chanser i andra halvlek

Fram till den åttionde minuten såg det hur säkert ut som helst för HJK. Ollila gjorde 1–0 efter en halvtimmes spel och han rullade även in 2–0 på straff direkt efter paus.

HJK bommade också några jättelägen i mitten av andra halvlek och Ollila hade dessutom en boll i mål dom dömdes bort för offside i 80:e minuten.

Men på slutet skedde sedan en rejäl scenförändring. SJK kom tillbaka och både reducerade och kvitterade inom loppet av två minuter. Först slog Jamie Moreno in en straff och sedan nådde han högst på ett inlägg och nickade in kvitteringen.

Moreno kvitterar för SJK - Spela upp på Arenan

Men HJK fick alltså sista ordet. Niko Hämäläinen hittade inhopparen Bandé i straffområdet och anfallaren gjorde sitt tredje mål på de tre senaste matcherna i HJK:s tröja.

– Vi hade flera chanser att döda matchen helt och hållet men då man inte gör det så kan det här hända. Huhuhu..., men det här visade också vilken styrka vi har.

– Vi drabbades inte av panik, spelarna fortsatte tro och Bandé har en fin målsvit nu. Det är därför vi tog hit honom. Det här var en stor seger för oss. Slutet gott allting gott, säger HJK:s tränare Toni Korekakunnas.

”Vi visade kämpaglöd”

För några månader sedan gick SJK för guldet men tappade rejält i slutet av grundserien. Laget har bara vunnit en av sina åtta senaste matcher och är nu femma i tabellen. SJK har fyra poäng upp till VPS på bronsplats.

– Vi har diskuterat inom laget vad skillnaden är jämfört med i början av säsongen. Nu visade vi kämpaglöd. Det räckte inte i dag men vi kan ta med oss mycket positivt från den här matchen, säger målvakten Markus Uusitalo.

HJK:s seger gör att laget fortsättningsvis har fyra poäng ner till tvåan KuPS då tre omgångar återstår att spela.

– De sista omgångarna är som tre finaler. Det är tre matcher som vi måste vinna, säger Ollila.

Resultat:

SJK–HJK 2–3 (0–1)
31´ 0–1 Tuomas Ollila
48´ 0–2 Tuomas Ollila
83´ 1–2 Jaime Moreno
85´ 2–2 Jaime Moreno
90+2´2–3 Hassane Bandé

Diskussion om artikeln