Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Lugnare helg än vanligt för polisen i Österbotten – mopedträff störde grannarna i Jakobstad

Polisen i Österbotten uppger att de haft en lugnare helg än normalt även om de skött sammanlagt 642 uppdrag. Rattfylleri sysselsatte polisen i första hand, men sexton fall av misshandel inträffade också på olika håll.

I Jakobstad samlades unga till en större mopedträff. Ljudet från mopedträffen störde invånarna i området och fick flera personer att ringa nödcentralen.

Polisen rapporterar om tretton fall av rattfylleri, sex av dem grovt rattfylleri. Tre älgkrockar inträffade under helgen och polisen registrerade 40 anmälningar om äventyrande av trafiksäkerheten.

Polisens övervakning avslöjade fem brott relaterade till narkotikabruk. I Vasa utsattes två bilar för inbrott och en cykel stals också utanför Rewell center. Bilar och fönster utsattes också för skadegörelse.

Relaterat

En person i regnjacka leder sin röda cykel över ett övergångsställe förbi en röd bil. En polisbil har parkerat på trottoaren vid övergångsstället.

Får polisbilar parkera hur som helst? Vi redde ut vilka regler som gäller

I Vasa bötfälls inte utryckningsfordon.

Blåljus på en polisbil.

Två människor omkom i bilolycka på riksväg 8

En omkörningskrock inträffade på riksväg 8 i Nykarleby på lördagen.

Närbild av en ärm på en polisuniform med emblem och flagga.

En ung man hittades död under en bil i Vanda – polisen har gripit bilens ägare

I det här skedet undersöks fallet som dråp.

Död man hittades under bil i Myrbacka

På småtimmarna under natten till fredag hade polisen ett uppdrag på Krukmakarvägen i Myrbacka i Vanda, som de först trodde var en trafikolycka.

Det visade sig finnas en död man under en bil.

Polisen är förtegen, men säger till Yle Uutiset att de har letat efter en gärningsman och att sökningsoperationen har avslutats.

Polisen säger inte om gärningsmannen har hittats eller inte, men att utredningen fortsätter.