Hoppa till huvudinnehåll

Yles pressmeddelanden

Yle förbereder för att mobilanvändarna ska börja logga in på Yle Arenan – ett steg mot en ännu bättre tjänst

En man ligger på rygg i sängen och tittar på Yle Arenans programutbud på en pekplatta.
Bild: Yle / Anne Hämäläinen

I framtiden förutsätter användning av Yle Arenans mobilapplikation inloggning med ett Yle-konto. Målet är att ta i bruk inloggning kring årsskiftet.

När man loggar in med ett Yle-konto får man en ännu bättre användarupplevelse på Yle Arenan.

"Vårt mål är att utveckla Yle Arenan så att den både samlar finländarna kring de viktigaste gemensamma innehållen och erbjuder en bättre personlig service. Med hjälp av inloggningen är det betydligt lättare att hitta det mest relevanta innehållet i vårt stora utbud. Vi kan också ta bättre hänsyn till språkliga preferenser, plats och personliga behov, på ett sätt som passar var och en, säger Marit af Björkesten, direktör för Strategi och kundrelationer på Yle.

“Det handlar om ett långsiktigt jobb för att göra det lättare för var och en att hitta intressanta innehåll och kunna forma sin egen användarupplevelse på Arenan. Redan nu kan vi erbjuda en bättre tjänst för den inloggade med bland annat favoritlistor och pushnotiser. Flera funktioner är under arbete, bland annat att på sikt kunna ta bättre hänsyn till tvåspråkighet”, säger Gitte Laurell, chef för Yle Arenan.

Yles mål är att de som använder de digitala tjänsterna i första hand är inloggade. Yle Arenans mobilapplikation är ett första steg i den riktningen. Användarna kommer fortsättningsvis att kunna använda Yle Arenan via sina webbläsare utan inloggning.

En mer personanpassad tjänst förutsätter algoritmer som bygger på Yles värderingar och uppdrag. Därför skapar Yle själv sina algoritmer för digitala tjänster på ett ansvarsfullt och transparent sätt.

"Vi utvecklar våra rekommendationer så att de erbjuder ett mångsidigt innehåll, stärker mångfalden och hjälper användarna att upptäcka innehåll som de kanske inte skulle förstå att leta efter. Algoritmerna i sociala medier är oftast optimerade för att de ska nå kommersiella mål och därför är de inte jämförbara med vår public service-algoritm. Med hjälp av ansvarsfull personifiering kan vi göra våra tjänster mer intressanta, engagerande och framför allt mer meningsfulla", berättar af Björkesten.

Den exakta tidtabellen för inloggningen beror bland annat på när apparna uppdateras i appbutikerna. De som använder Yle Arenans mobilapp kommer att få en avisering direkt i appen när det är dags att logga in med Yle-kontot.

På andra språk