Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Emil Lindholm debuterar i Chiles VM-rally: ”Ett nytt rally är alltid spännande”

Två personer står vid en bil.
Bildtext Emil Lindholm och Reeta Hämäläinen debuterar i Chile.
Bild: Christoffer Westerlund / Yle

Hyundai Motorsport N-teams Emil Lindholm och Reeta Hämäläinen startar i årets sista grusrally i VM-serien i Chile under slutet av veckan. De har ett lite längre tävlingsuppehåll bakom sig, men förväntningarna på det kommande rallyt är höga.

Lindholm ger sig ivrigt iväg mot en ny utmaning, för starten i Chile är hans första i karriären.

– Ett nytt rally är alltid ett spännande evenemang. Jag förväntar mig att skillnaderna mellan de olika förarna i Chile kommer att vara små och jag tror att vi med konsekvent hårdkörning kommer att kunna köra upp på pallen, konstaterar Lindholm i sitt pressmeddelande.

Emil Lindholm och Reeta Hämäläinen, som tävlar i Hyundai i20 N Rally2, har ett ganska långt tävlingsuppehåll bakom sig. Senast duon kämpade om VM-poängen i WRC2-klassen var i början av augusti i Jyväskylä.

World Rally of Chile har bara körts en gång tidigare, år 2019. Rallyt är allmänt känt som ett ganska snabbt grusrally, med liknande vägar som i Estlands och Finlands VM-rallyn.

– Jag tror att vi har en bra chans att slåss om pallplatserna. Utifrån arrangörens filmer är vägarna jättefina och jag tror att de också är trevliga att köra. Ett nytt rally är alltid en spännande händelse, och ingen från vår klass (WRC2) har tävlat här tidigare förutom (Andreas) Mikkelsen, (Gus) Greensmith och (Marco) Bulacia, så det kommande rallyt är nytt för de flesta, påminner Lindholm.

Lindholm och Hämäläinen inleder rally-VM i Chile med startnummer 24 och startplats 15.

Säsongens 11:e VM-deltävling, Chile World Rally Championship, tävlas på eftermiddagen och natten finsk tid. Rallyt startar på fredag ​​kl 14:35 finsk tid. Invigningsdagens program innehåller sex specialtester och 112,86 kilometer. Rallyt fortsätter på lördag från 13:57 finsk tid. Rallyts längsta tävlingsdag omfattar sex specialsträckor och 154,00 kilometer.

Söndagens program innehåller ytterligare fyra specialsträckor (54,12 km), varav Power Stage som avslutar rallyt, startar på söndag kväll kl 19:15 finsk tid.

Lindholm och Hämäläinen ligger på åttonde plats i WRC2-klassen. Efter rallyt i Chile körs ännu två tävlingar på asfalt.

Källa: Emil Lindholms pressmeddelande