Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Niclas Grönholm saknar reservdelar – missar sista deltävlingen i rally-FM

Ingåföraren Niclas Grönholm och andreföraren Antti Linnaketo är tvungna att dra sig ur den sista deltävlingen i rally-FM som avgörs i Karleby under veckoslutet (29–30.9).

”Vi var tvungna att avbryta testkörningen förra veckoslutet i Högfors, och med den här tidtabellen fick vi inte de reservdelar vi behöver till Finland. Vi är tyvärr tvungna att avstå från säsongens FM-final”, konstaterar Grönholm i ett pressmeddelande.

Grönholm missade också den föregående deltävlingen i augusti i Lahtis då han hade representationsuppgifter med sitt stall samma veckoslut.

Relaterat

VM-brons i rallycross för Niclas Grönholm

Niclas Grönholm har vunnit VM-brons i rallycross. VM-medaljen säkrades i säsongens sista tävlingar i Hongkong.

I de två tävlingarna, som gick av stapeln i helgen blev Grönholm tvåa respektive femma.

Svensken Johan Kristoffersson hade redan tidigare säkrat VM-titeln, men den hårdaste konkurrenten, svensken Kevin Hansen, lyckades bättre i Hongkong och slutade på andra plats i VM-sammandraget.

– Jag hade den snabbaste bilen under veckoslutet. Det harmar, för vårt team hade varit förtjänt av en bättre belöning. Vi hade velat avsluta säsongen med seger, säger Grönholm i ett pressmeddelande.

Niclas Grönholm RX2e-fyra i Tyskland: ”Mycket otur”

Det blev ingen deltävling i RX1e-serien för helelektrifierade bilar den här helgen. Då valde Ingåbördige rallycrossföraren Niclas Grönholm att ställa upp i klassen under, RX2e.

I tävlingen i tyska Estering blev det till slut en fjärdeplats för Grönholm. En annan finländare, Tommi Hallman, vann.

Han startade som siste man inför söndagens avgörande heat efter att ha tvingats avbryta i lördagens båda heat. Söndagssaldot blev en heatseger och -andraplats, samt en andraplats i semin.

I finalen hade Grönholm startplats nummer fyra.

– Jag tycker att vår fart var bra. Om man inte hade haft så här mycket otur så hade man kunnat kämpa om bättre placeringar, kommenterar Grönholm i ett pressmeddelande.

I hans egentliga serie, huvudklassen RX1e, finns deltävlingar i Kina och Sydafrika inprickade för hösten.

Resultat, RX2e:

1. Tommi Hallman FIN 3:09.779
2. Nils Andersson SWE + 0.840
3. Isak Sjökvist SWE + 2.685
4. Niclas Grönholm FIN + 3.531

Inget Belgien eller Lahtis för Ingåföraren Niclas Grönholm – Tyskland nästa

Den femte deltävlingen i VM-serien som skulle köras under veckoslutet (5-6.8) i belgiska Spa har ställts in. Orsaken till att deltävlingen inte blir av är olyckan som skedde i den förra deltävlingen i brittiska Lydden hill.

En av tävlingsbilarna började brinna på depån och för att olycksorsaken ännu inte är klar beslutade Internationella motorsportsförbundet (FIA) att deltävlingen ställs in.

Det här betyder att Ingåbon Niclas Grönholm och de andra förarna som deltar i VM-serien kommer att tävla nästa gång om ett par veckor (19-20.8) i tyska Estering.

Grönholm som också deltar i rallyns FM-serie missar även den följande deltävlingen i den serien. Den följande deltävlingen i rallyns FM-serie körs om en dryg vecka (11-12.8) i Lahtis, men där kan Grönholm inte delta.

”Jag har representationsuppgifter med mitt stall samma veckoslut som rallyt ska köras. Jag kommer att delta i sista deltävlingen i rallyns FM-serie körs i Karleby i september,” säger Grönholm i ett pressmeddelande från stallet.