Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Raseborg anställer en ny näringslivsdirektör

Uppdaterad 26.09.2023 20:40.
stadscentrum sett från ovan
Bildtext Näringslivsdirektören leder arbetet inom sysselsättningstjänster och arbetet inför sysselsättningsförändringen.
Bild: Linus Westerlund / Yle

Raseborgs stad börjar omedelbart att rekrytera en ny näringslivsdirektör. Det är frågan om en ny tjänst och direktören kommer att vara sektorchef för näringsliv och sysselsättning.

Den nya sektorn börjar sitt arbete i januari 2024.

Näringslivsdirektören leder arbetet inom sysselsättningstjänster och arbetet inför sysselsättningsförändringen. Direktören leder också arbetet inom invandrartjänster och internationell kompetens, företagssamarbete, regionalt utvecklingssamarbete, turism, marknadsföring, delaktighetsfrågor, kollektivtrafik samt samarbetet med olika föreningar och byaråd.

Näringslivsdirektören är med i stadens ledningsgrupp och direkt underställd stadsdirektören.

Stadsstyrelsen utsåg i måndags en intervjugrupp som består av fullmäktiges ordförande, stadsstyrelsens presidium, stadsdirektören samt stadssekreteraren. Enligt beslutet kan staden vid behov använda sig av köptjänster för en del av rekryteringen.

Stadsstyrelsen kommer att fastställa den nya direktörens lön.

Stadsstyrelseordföranden i Raseborg, Anita Westerholm från SFP, uppger att lönen är en förhandlingsfråga. ”Avsikten är att den ska vara i linje med våra övriga sektordirektörers lön.”

De övriga sektordirektörerna i Raseborgs nya organisation är bildnings- och välfärdsdirektören, tekniska direktören och förvaltningsdirektören.

Det är stadsfullmäktige som väljer den nya näringslivsredaktören.

Artikeln uppdaterad 26.9 klockan 20.39 med Anita Westerholms svar angående lönen.

Diskussion om artikeln