Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hämeen Sanomat: Antti Pennanen är Lejonens nya förbundskapten

Antti Pennanen.
Bildtext Antti Pennanen är inne på sin andra säsong i Ilves.
Bild: All Over Press

Jukka Jalonens ersättare som Lejonens huvudtränare är klar. Enligt Hämeen Sanomat är det Ilvestränaren Antti Pennanen som blir ny förbundskapten.

Slutsignalen i kvällens enda hockeyligamatch mellan Ilves och KalPa (seger med 2–1 för Kuopiolaget) hann knappt ljuda innan mediernas sajter målades med andra ishockeyrubriker.

Jokerits första hemmamatch på Nordenskiöldsgatan på över 26 år (seger med 4–2 för Jokerit inför 6577 åskådare) fick också stryka på foten.

Det blir automatiskt så då uppgifterna om ny förbundskapten för herrlandslaget i ishockey publiceras.

Det är tidningen Hämeen Sanomat som går ut med informationen att Ilves nuvarande huvudtränare Antti Pennanen är Ishockeyförbundets huvudspår som ersättare till Jukka Jalonen. Jalonen kommer att kliva åt sidan efter ishockey-VM nästa vår.

Enligt HäSa ska förbundets arbetsgrupp presentera Pennanens namn på torsdagens styrelsemöte. Tidningen rapporterar att tanken är att klubba igenom valet av Pennanen som ny förbundskapten för Lejonen under torsdagen.

Pennanen har uppgetts vara ett av de hetaste alternativen. Han är välmeriterad med FM-guld i HPK 2019 och efter det två säsonger som förbundskapten för Juniorlejonen.

Förra hösten tog han över som tränare i Ilves och tog laget till FM-brons.

Diskussion om artikeln