Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Stark seger av Jokerit när laget återvände till Helsingfors ishall efter 26 år – narrarna lockade Mestis näst högsta publiksiffra någonsin

Jokerit tackar supportrarna i Helsingfors ishall.
Bildtext Jokerit tackar supportrarna i Helsingfors ishall.
Bild: All Over Press

Helsingforsklubben Jokerit har återvänt till den finländska klubblagshockeyn med buller och bång. På tisdagskvällen utökade Jokerit sin poängskörd mot Ketterä när laget spelade sin första hemmamatch i Helsingfors ishall sedan 1997.

Efter en paus på 26 år spelade Jokerit en hemmamatch i Helsingfors ishall. Fram till 1997 var ishallen vid Nordenskiöldsgatan lagets hemmahall, men 1997 blev hallen i Ilmala klar och Jokerit flyttade en dryg kilometer norrut.

Gårdagens comeback blev en succé på alla plan: dels vann Jokerit över Ketterä med 4–2, dels lockade matchen – en vanlig tisdagskväll i september – hela 6 577 åskådare. Näst mest i Mestishistorien, efter säsongsöppningen i Esbo mellan Kiekko-Espoo och Jokerit som hade 6 982 åskådare.

Över 6 500 åskådare såg Jokerit besegra Ketterä.
Bildtext Över 6 500 åskådare såg Jokerit besegra Ketterä.
Bild: All Over Press

Segrarna över Ketterä igår och Kiekko-Espoo i torsdags visar att Jokerit har något bra på gång. Esboklubben vann Mestismästerskapet i fjol och Imatraklubben Ketterä har hört till seriens bästa lag på senare år.

Enbart segrar har det ändå inte blivit. Jokerit spelar sina hemmamatcher både i Helsingfors och i Kervo, och i Kervo i fredags var Tammerforsklubben KooVee bättre med 3–2.

Serietabellen är ändå trevlig läsning för Jokeritsupportrar: laget är tvåa efter ledande IPK som inlett med två segrar på två matcher.

Matchvinnare mot Ketterä var anfallaren Leevi Lemberg som gjorde två mål och spelade fram till ett. I samma veva steg han upp till etta i poängligan med 3+2=5 poäng på tre matcher.

Alexander Forslund är näst bästa joker på 1+3=4 och Valtteri Jeskanen trea med 0+4=4.

– Ofattbar känsla att komma in i hallen, och otrolig känsla när fansen gav stående ovationer. Man kan inte göra annat än tacka fansen, sade målskytten Emil Oksanen på Jokerits webbplats

Jokerit spelar sin följande match på fredag i Jyväskylä mot KeuPa HT från Keuru, medan RoKi kommer på besök på lördag.

Diskussion om artikeln