Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Katarinaskolans tillbygge kostar över åtta miljoner euro – skolan behöver inte en så stor gympasal

Katarinaskolan i Karis.
Bildtext Eleverna i Katarinaskolan undervisas för tillfället på annat håll i Karis och Pojo. Det är meningen att renoveringen ska vara färdig till hösten 2025.
Bild: Marica Hildén / Yle

Katarinaskolan behöver inte en så stor gymnastiksal som det planeras i tillbyggnaden. Det anser politikerna i Raseborgs bildningsnämnd.

Renoveringen har nu inletts i i Katarinaskolan i Karis. Kostnaderna för att renovera den befintliga byggnaden beräknas vara 11,4 miljoner euro.

Utöver det planeras en tillbyggnad, som beräknas kosta 8,2 miljoner euro. Tillbyggnaden placeras norr om skolan. I den ska det finnas undervisningslokaler för slöjd och bildkonst och också vanliga klasser.

Dessutom ska tillbyggnaden rymma en gymnastiksal, som är tillräckligt stor för att man ska kunna spela handboll och andra bollsporter samt utöva idrottsaktiviteter. Men bildningsnämnden anser alltså nu att gymnastiksalen är överdimensionerad med tanke på undervisningen i de nuvarande planerna.

Samtidigt understryker nämnden att det är viktigt att renoveringen av Katarinaskolan håller tidtabellen och att eleverna som planerat kan flytta tillbaka hösten 2025. Både skolan och förskolorna behöver de undervisningslokaler som planeras i tillbyggnaden.

Diskussion om artikeln