Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tursamt mål gav tre poäng till EIF, som igen är ett steg närmare ligaplatsen

Uppdaterad 28.09.2023 08:32.
Ekenäs IF:s hejarklack.
Bildtext Får EIF-fansen njuta av ligafotboll nästa säsong?
Bild: EIF / Patric Westerlund

Ekenäs IF toppar tabellen i division 1 och har nu fyra poängs marginal till tabelltvåan Gnistan, som spelar nästa gång på söndag. En förlust för Gnistan betyder ligafotboll i Ekenäs nästa säsong.

Chanserna till ligaspel kryper allt närmare för EIF, som mötte SJK Akatemia på centrumplan i Ekenäs. Inför dagens omgång stod det två poäng mellan tabellettan EIF och -tvåan Gnistan.

Första halvlek bjöd inte på några mål och i den andra halvleken var det SJK som nätade, men i eget mål.

Matchen hade hunnit bli 66 minuter gammal när EIF:s Noah Lundström, som byttes in i den 56:e minuten, hittade tom yta framför mål. Esua Jeannot satte iväg en kalaspassning och Lundström fortsatte bollen mot mål. Skottet träffade Tuomas Koivistos fot, bollen studsade via stolpen och SJK-målvakten Miquel Rodriguez hade inte en chans.

– Jag tänkte inte så mycket, löpte bara in där det fanns plats och försökte sätta bollen i mål. Det är så här det blir mål. När killarna löper mot mål, så studsar den alltid från någon i mål om inte via en egen spelare så via motståndaren, konstaterade Lundström småkaxigt i Ruutus sändning.

Nå om sanningen ska fram så, medgav han också att han kände press inför dagens drabbning. Att det nu blev seger på hemmaplan betydde mycket för både honom och laget.

Då matchen mellan Gnistan och MP slutade oavgjort 1–1, betyder det att EIF har nu 57 poäng, med fyra poäng ner till Gnistan. Gnistan möter SHK Akatemia på söndag och EIF drabbar samman med TPS på måndag.

Resultat division 1

EIF – SJK Ak 1–0

68' självmål av SJK

Gnistan – MP 1–1

37' Joakim Latonen

42' Joslyn Luyeye-Lutumba

TPS – HIFK 1–3

28' Alhaji Gero

38' Antti Ulmanen

53' Paulus Arajuuri

88' Antti Ulmanen

Kl. 8.32 korrigerat rubrik, ingress och text till att EIF kan säkra ligaplatsen på söndag om Gnistan förlorar mot SJK.

Diskussion om artikeln