Hoppa till huvudinnehåll

Familj

Buu-klubben
Yle Watt

Norrena & Frantz: ”Jag trodde vi hade det bra, men helt plötsligt ville han skiljas!” – när separationen kommer som en chock

Kvinna sitter i en soffa och ser chockerat på sin mobil
Bild: LIUBOMYR VORONA

I skvallerpressen kan man med jämna mellanrum läsa om kändisar som levererar en ”yllätysero”.

Va? De där två trodde man ju skulle hänga ihop livet ut, ska de verkligen skiljas? Vilken skräll!

Men chockartade skilsmässor sker i både koja och slott, och den mest brutala varianten är den som kommer som en total överraskning också för den ena parten i förhållandet. Så gick det för den här poddlyssnaren som skrev till oss:

Vi var ett par i över tjugo år och jag trodde hela tiden att vi båda var lyckliga. Vardagen rullade på, grälade gjorde vi sällan och jag hade börjat förbereda mig mentalt för tiden när barnen var utflugna och det bara skulle bli vi två igen. Men så en dag sa han att han ville skiljas, en vecka senare hade han flyttat ut! Det kom verkligen som en blixt från en klar himmel för mig och jag vet inte hur jag ska komma vidare. Känner mig så fruktansvärt ledsen, otillräcklig och sårad. Det skulle nästan ha varit lättare ifall han hade dött knall och fall. Men vad gör jag nu?

Ofrivillig singelkvinna 48 år

Har du varit med om någonting motsvarande?

Kan du känna igen dig i brevet ovan? Har du också blivit lämnad av en partner helt utan förvarning? Vad hände?

Kan du i efterhand se att du missade varningssignalerna, eller är det hela fortfarande ett stort mysterium för dig?

Har du någonsin fått en förklaring? Vad var den så fall? Hade din partner blivit kär i någon annan, länge varit missnöjd i tysthet eller helt enkelt tröttnat?

Går det att landa på fötterna efter en sådan här ”chockdumpning”? Hur gick det för dig?

Det här ska vi diskutera i nästa veckas avsnitt av Relationspodden, så skriv till oss! Du är alltid anonym, men ditt brev kan komma att läsas upp i podden och publiceras i redigerad form här på svenska.yle.fi.

Kom separationen som en chock för dig?