Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ilves kungar i Tammerfors – Rikard Grönborg fick uppleva första förlusten i Tappara: ”Vi är i en process där vi hela tiden vill bli bättre”

Rikard Grönborg står på Tapparas bänk.
Bild: Vesa Pöppönen / AOP

Tammerfors färgades i gult och grönt på torsdagskvällen. Ilves vann derbyt mot Tappara och såg samtidigt till att lokalkonkurrentens segersvit tog slut.

Pelicans har försökt tidigare – HIFK, JYP, KalPa och KooKoo lika så. Men alla har de förlorat mot regerande mästarna Tappara under inledningen av säsongen.

KooKoo blev på onsdagskvällen ändå första lag som tog poäng av Tappara då man tvingade matchen till förlängning. Och efter fem raka segrar kom första plumpen i protokollet för Tappara.

Det var lokalkonkurrenten Ilves som tog ner Tappara på jorden. I säsongens första derby i Tammerfors vann Ilves med 5–3.

– Vi måste klara av att levererar i två matcher på raken. Vi kom bra in i matchen och gjorde en bra första period. Jag hoppades också att vi skulle kunna göra en bra slutforcering men Ilves stod upp på slutet, säger Tapparas tränare Rikard Grönborg på presskonferensen efter matchen.

Första perioden och början av den andra följde samma melodi – Ilves gick upp i ledning och Tappara kvitterade. Men efter Nicholas Hallorans 2–2-kvittering i början av andra perioden kom Tappara inte närmare.

Spelare i Ilves jublar.
Bild: Mika Kylmäniemi / All Over Pres

Ilves upp på andra plats i tabellen

Simon Stransky gick köksvägen och gjorde 3–2 i mitten av matchen och i början av sista perioden satte Oula Palve in 4–2.

– I andra perioden tog Ilves kommandot och klarade sedan av att stänga ner matchen, säger Grönborg.

På slutet fick Tappara in en reducering då laget spelade utan målvakt, men några sekunder senare fastställde Petr Kodytek slutresultatet i tom bur.

– Vi måste kolla igenom den här matchen nu. Oavsett om vi vinner eller förlorar så är vi en process där vi hela tiden vill bli bättre, säger Grönborg.

Ilves bröt nu sin tre matcher långa förlustsvit och gick upp på andra plats i tabellen.

– Vi är nöjda med resultatet, vi gjorde det väldigt bra. De senaste matcherna har varit svåra för oss, säger Ilves assisterande tränare Lauri Merikivi.

Resultat:

Tappara–Ilves 3–5 (1–2, 1–1, 1–2)
10.18 0–1 Matias Mäntykivi (Juuso Könönen, Oula Palve) pp
11.42 1–1 Otto Leskinen (Anton Levtchi, Petteri Puhakka) pp
19.27 1–2 Joona Ikonen (Eemeli Suomi) pp
22.13 2–2 Nicholas Halloran (Petteri Puhakka)
27.27 2–3 Simon Stransky (Santeri Virtanen, Matias Mäntykivi)
41.26 2–4 Oula Palve (Jani Nyman)
59.44 2–3 Anton Levtchi (Nicholas Halloran)
59.48 3–5 Petr Kodytek (Eemeli Suomi)

Diskussion om artikeln