Hoppa till huvudinnehåll

Samhälle

När skammen styr oss – den tvåspråkiga diskussionen på Bra sagt-festivalen finns nu på Yle Arenan

Uppdaterad 29.09.2023 15:45.
Bra sagt: När skammen styr oss / Häpeän ohjaamat - Spela upp på Arenan

Diskussionsfestivalen Bra sagt går av stapeln 29.9 och 30.9 för att förbättra samtalsklimatet. I Verkatehdas i Tavastehus ordnas mer än 80 olika diskussioner under fredag och lördag. Fredagens tvåspråkiga diskussion om skam finns nu på Yle Arenan.

Under fredagen 29.9 och lördagen 30.9 kan du följa med alla offentliga diskussioner under diskussionsfestivalen Bra sagt – Hyvin sanottu antingen via Yle Arenan, i TV1 eller direkt på plats i Tavastehus.

Festivalen ordnas nu för andra gången och är ett samarbete mellan Yle, stiftelsen Dialogpaus och Tavastehus stad och har också många olika samarbetsparter.

Tvåspråkig diskussion om skam

Skam är en förkrossande känsla som kan påverka livets alla delområden. Fredagens tvåspråkiga diskussion ”När skammen styr oss – Häpeän ohjaamat” belyste temat skam ur många olika synvinklar. Diskussionene leddes av Jussi-Pekka Rantanen.

Med i diskussionen var författaren och kolumnisten Rosa Meriläinen, redaktören och friluftsentusiasten Tom Nylund, erfarenhetsexperten Celinda Byskata och kommunikationsproffset och kolumnisten Lotta Backlund.

Efter festivalen hittar du alla de offentliga diskussionerna samlade på Yle Arenan.

Bra sagt-logo på lila botten.

Bra sagt-projektet

Bra sagt (Hyvin Sanottu) är Yles och stiftelsen Dialogpaus femåriga projekt som ska stärka den finländska samtalskulturen och skapa trygga samtalsmiljöer. Samtidigt förstärker man finländarnas förståelse och förtroende för varandra.

Målet med projektet är att höja nivån på den finländska samtalskulturen och inspirera människor att diskutera på ett sätt som respekterar andra och värdesätter olika synsätt.

Projektet Bra sagt äger rum åren 2021–2026. I projektet deltar en stor grupp samarbetsparter inom såväl den offentliga sektorn, näringslivet som den tredje sektorn.

Som en del av projektet ordnas Bra Sagt-diskussionsfestivalen i Tavastehus den 29-30.9 nu för andra gången. Det går att ta del av diskussionerna under festivalen via Yles alla kanaler, det vill säga på webben, i radio, tv och via sociala medier.