Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Avfallsstationen i Karis får en ge och ta-container

Uppdaterad 06.10.2023 12:28.
Container för icke-brännbart blandavfall.
Bildtext Från och med i höst kan man återvinna rena gipsskivor i Karis istället för att lämna in dem som icke-brännbart blandavfall
Bild: Petteri Bülow / Yle

Avfallshanteringsbolaget Rosk’n Roll utökar sina tjänster. På avfallsstationen i Karis kommer det från och med denna höst att finnas en container där besökare antingen kan lämna eller ta föremål.

Från och med oktober man skänka bort bland annat gamla möbler på avfallsstationen i Karis. En ny ge och ta-container finns på plats från och denna höst. I containern kan man lämna hela, rena och användbara saker som andra sedan fritt får plocka med sig.

Personal på plats kommer också att avgöra att föremålen man vill lämna i containern går att återanvända. Tjänsten är därmed tillgänglig endast när avfallsstationen har öppet.Kunden betalar också normal mottagningsavgift för avfallet.

Karta över avfallsstationerna i Västnyland.
Bildtext Rosk'n Roll har fem avfallsstationer i i de västligaste delarna av Västnyland. På hela sitt verksamhetsområde i västra Nyland har avfallsbolaget nio stationer.
Bild: Veronica Westerlund / Yle

Rosk’n Roll meddelar att rena gipsskivor tas emot till ett förmånligare pris än blandavfall i Karis. Hittills har avfallsstationen tagit emot gipsskivor som blandavfall till blandavfallspris. Tapetserade eller målade gipsskivor kan inte returneras som ren gipsskiva utan är fortfarande icke-brännbart blandavfall.

Bildtexten preciserades 6.10.2023 klockan 12.28 med att det finns fem avfallsstationer i de västligaste delarna av Västnyland, men nio på hela Rosk'n Rolls västliga verksamhetsområde.

Diskussion om artikeln