Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Karleby Energi kommer att investera i flytande naturgas

Karleby Energi kommer att investera i en terminal och ett distributionsnät för flytande naturgas till storindustriområdet.

Enligt planerna ska Karleby energinät inleda lagring och distribution av flytande naturgas, så kallad LNG, i början av år 2025.

Investeringen beräknas kosta 5,8 miljoner euro.

Relaterat

Ett rött-orange färgat fartyg åker på vattnet. På fartyget står det "Spasatel Karev" och "Rescuer".

Rysk datakabel i Finska viken har skadats

En tredjedel av kabeln går igenom finska ekonomiska zonen.

Gasgrid har granskat hela Balticconnector – inga nya överraskningar

Gasbolaget Gasgrid har inspekterat gasledningen Balticconnector hela vägen från Finland till Estland, längs med havsbotten. Det enda hål de hittade är det som har figurerat i nyheterna under de senaste veckorna. Granskningen gjordes i samarbete med det estniska gasbolaget Elering.

Nu börjar Gasgrid jobba på att reparera Balticconnector. Gasgrid bekräftar den tidtabell som har diskuterats tidigare, det vill säga att Balticconnector kan tas i bruk tidigast i april 2024.

Gasledningen skadades den 8 oktober, det är fortfarande oklart om någon skadade den av misstag eller om det var sabotage. För tillfället finns det misstankar om att fartyget Newnew Polar Bear kan ha orsakat skadan.

Källa: Gasgrid

Fyra män i sitter framför en skärm som visar en bild på ett fartyg. På väggen hänger också polismyndighetens emblem. Två av männen är iklädda kostym och två uniformer.

Myndigheter kämpar med att hålla spekulationer i styr i fallet Balticconnector

Polisen behöver Kinas hjälp i utredningen.