Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Framsteg i fallet kring 1996 års mord på Tupac – en man åtalas

Uppdaterad 29.09.2023 22:28.
Tupac Shakur ler.
Bildtext Tupac Shakur.
Bild: Columbia Pictures/Courtesy Everett Collection/All Over Press

1996 mördades artisten Tupac Shakur i Las Vegas. Fallet har varit ett olöst mysterium i 27 år. Nu görs framsteg i utredningen, amerikansk polis ska ha arresterat en man som nu åtalas för mordet.

En man vid namn Duane Davis har gripits misstänkt för mord. Det har två personer med förstahandsinformation kring fallet sagt till nyhetsbyrån AP.

På fredagskvällen finsk tid kom budet från en domstol i Nevada att Davis åtalas för mord.

Davis hem rannsakades av polisen för två månader sedan. Då letade polisen efter bevismaterial kring mordet på Tupac Shakur.

En vit Cadillac och en svart BMW

Efter att sett en av sina bästa vänner Mike Tyson tävla i en boxningsmatch var den 25-årige rap-artisten Tupac på väg till en nattklubb. Platsen är Las Vegas, och året är 1996. Sin skottsäkra väst hade han lämnat efter sig, en medveten risk för artisten som redan tidigare skjutits flera gånger.

Tupac färdas med en av sina kompanjoner i en svart BMW. I en korsning stannar de vid ett rödljus när en vit Cadillac stannar bredvid dem. I nästa stund träffas Tupac av fyra kulor i bröstet, ett attentat som leder till hans död kort därefter.

Davis, som nu åtalas för mordet, har själv sagt att han befann sig i Cadillacen.

Källor: AP, Britannica

Uppdaterad 22.22 med information om att Davis åtalas.