Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Historiskt bra start för Europa i Ryder Cup

Ryder Cup är en lagtävling där golfherrar från USA och Europa ställs mot varandra, och Europa har fått en bättre start än någonsin tidigare.

Efter de fyra första matcherna skrapade Europa ihop en ledning på 4–0. Det är den bästa starten Europa någonsin haft i Ryder Cup-sammanhang.

Under fredagen spelades totalt åtta matcher, och efter dagen har Europa en ledning på 6,5 poäng mot USA:s 1,5.

Ryder Cup fortsätter under lördagen och avslutas på söndag.

Sport

Norge fullständigt överlägsna i skidskyttestafetten – ankaret bugade sig efter sista skyttet och söndagsåkte i mål

I herrarnas världscupstafett i skidskytte tog storfavoriten Norge hand om segern. Kvartetten bestående av Sturla Holm Lægreid, Tarjei Bø, Johannes Thingnes Bø och Vetle Sjåstad Christiansen gjorde inga misstag.

Efter att ha skjutit fullt i det sista skyttet bugade sig Sjåstad för publiken och åkte iväg i lugn fart ut på det sista varvet. Christiansen tappade nästan hälften av sitt försprång men åkte i mål med en segermarginal på 28,7 sekunder.

Tvåa i tävlingen blev Frankrike och Tysklad tog hand om tredje platsen.

Finlands stafettlag bestående av Jaakko Ranta, Otto Invenius, Jonni Mukkala och Joni Mustonen slutade på elfte plats i tävlingen.

Sista morgonpasset avslutat i kortbane-EM i simning – blickarna riktas mot Ronny Brännkärr och Veera Kiviranta som simmar finaler i kväll

Inga av de finländska simmarna som tävlade under morgonpasset lyckades ta sig vidare.

Ada Hakkarainen och Louna Kasvio tävlade på 400 meter frisim. Kasvio slutade 15:e medan Hakkarainen tog sig i mål på en 21:a plats.

Det finska laget på 4x50 meter medley slutade på 11:e plats i försöken och tog sig inte till final. Laget bestod av Ronny Brännkärr, David Lindholm, Laura Lahtinen och Fanny Teijonsalo.

I kvällens finalpass är två finländare inblandade. Veera Kiviranta simmar final på 50 meter bröstsim och Ronny Brännkärr simmar final på 100 meter medley.

Yle sänder kvällspasset med start klockan 17.55.