Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Skräckscener i nederländska fotbollsligan – spelarna i tårar då medvetslös målvakt blev utburen på bår

Waalvijks målvakt Etienne Vaessen får första hjälp.
Bildtext Matchen mellan Waalwijk och Ajax avbröts och kommer inte att återupptas.
Bild: EPA-EFE

Matchen mellan RKC Waalwijk och Ajax i nederländska Eredivisie fick ett otäckt slut. Waalwijks målvakt Etienne Vaessen skadade sig illa i en kollision med en motståndare och låg livlös på planen.

Olyckan skedde i den 84:e minuten. Etienne Vaessen löpte ut för att stoppa en boll men krockade våldsamt med Ajax-anfallaren Brian Brobbey och tappade medvetandet.

Sjukvårdare var snabbt på plats och det var genast uppenbart att situationen var allvarlig. Spelarna i båda lagen bildade en mur runt Vaessen. Flera av dem var i chock och med tårar i ögonen.

Enligt den nederländska tidningen De Telegraaf påbörjades återupplivning och några minuter senare bars han av planen på bår.

Efter midnatt kom ett lugnande besked via Waalwijks konto på mikrobloggen X, tidigare Twitter.

– Vi är oerhört chockade över det som skedde med vår målvakt Etienne Vaessen. Vi kan meddela att han är vid medvetande. Han har efter en omfattande läkarundersökning förts till sjukhus för vidare undersökningar, skriver klubben.

Skakade Waalwijk-spelare efter att klubbens målvakt skadat sig.
Bildtext Spelarna var skakade efter olyckan.
Bild: EPA-EFE

Waalwijks sportchef Frank van Mosselveld säger i en intervju för ESPN att Vaessen var vid medvetande då han fördes av planen.

– Det gick att nå honom men han mindes ingenting av det som hade hänt. Ett stort tack till sjukvårdspersonalen. De påbörjade återupplivningen genast enligt det medicinska protokollet. Lyckligtvis verkar det inte ha varit något med hjärtat, säger han.

Ajax ledde bortamatchen med 3–2 då olyckan inträffade. Matchen kommer inte att återupptas.

Diskussion om artikeln