Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Domartabbe kostade Liverpool fullträff medger domarorganisation – experten förbannad: ”En fruktansvärd dag för VAR”

Uppdaterad 01.10.2023 12:53.
Jürgen Klopp är förbannad.
Bildtext Liverpools tränare Jürgen Klopp beskrev offside-domslutet som galet.
Bild: EPA-EFE

Tottenham besegrade Liverpool med 2–1 i Premier League på lördagskvällen. I Liverpool-lägret hade man svårt att smälta förlusten då ett av lagets mål blev felaktigt bortdömt. Trots att situationen blev VAR-granskad.

Liverpools Luiz Diaz trodde att han hade gjort mål i den första halvleken men fullträffen blev bortdömd på grund av offside. VAR-rummet kollade på situationen och gav den assisterande domaren rätt i ilfart.

Efter matchen medgav den engelska domarorganisationen PGMOL att ett misstag hade skett. Diaz hade inte varit i offside.

– PGMOL erkänner att det skedde ett mänskligt misstag under första halvleken i matchen mellan Tottenham Hotspur och Liverpool. Det var en miss av domarteamet att underkänna Luiz Diaz mål. VAR borde ha ändrat på domslutet, skriver man i ett pressmeddelande.

Du kan se en stillbild på situationen i inlägget på mikrobloggen X nedan.

Liverpool-kaptenen: ”Börjar tappa min tro på VAR”

Liverpools tränare Jürgen Klopp beskrev domslutet som orättvist och galet till Sky Sports.

– Det var inte offside. De drog linjen vid fel tidpunkt och inte då Mohamed Salah passade bollen, säger Klopp till Sky Sports.

Han hade också svårt att förstå varför VAR-rummet fattade sitt beslut så snabbt. Att PGMOL medgav att man gjort fel tröstade honom föga

– Det är ingen vits att prata om detta desto mer för det hjälper inte. Vi som trodde att VAR skulle underlätta saker och ting.

Liverpools kapten Virgil van Dijk konstaterade att han börjat tvivla på VAR-systemet.

– Jag har börjat tappa min tro. Inga linjer ritades upp i direktsändningen. Det ger inte en bra bild av systemet, säger han.

Experten inte nådig i sin kritik

BBC:s expertkommentator, spelarlegendaren Alan Shearer, sparade inte på krutet efter matchen. Han anser att VAR-missen var horribel med tanke på att spelarna och publiken redan hade vant sig vid att det inte finns orsak att ifrågasätta offsidedomslut.

– Det här leder till att misstankar väcks i fortsättningen. Det var ett kolossalt misstag och vi noterade det genast, säger Shearer.

– Detta var en fruktansvärd dag för domarna och VAR-systemet. Vi har sett tabbar förr men det här var den största.

Diskussion om artikeln