Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Robert Johnson ny huvudtränare för United Newland Crusaders

Lojolaget United Newland Crusaders som spelar i herrarnas högsta serie i amerikansk fotboll har en ny huvudtränare för säsongen 2024. Det är Robert Johnson som efterträder Marko Vartiainen i tränarjobbet.

Senaste säsong fungerade Johnson som koordinator för UNC:s anfallsspel.

Robert Johnson spelade för Lojolaget säsonger 2020 och 2021.

På klubbens webbplats säger nya tränaren att han blickar framåt och vill utveckla laget och verksamheten på ett hållbart sätt.

United Newland Crusaders inleder sin fjärde säsong i Lönnligan våren 2024.

Relaterat

NFL-domare blev tacklad av spelare – bröt benet

I den amerikanska fotbollsserien, NFL, möttes New Orleans Saints och Detroit Lions under söndagen. Och matchen vanns till slut av Detroit med 33–28.

Men den största snackisen i matchen utspelade sig i den andra kvarten. New Orleans running back Alvin Kamara försökte bryta sig genom Detroits försvarslinje.

Istället tacklades han ut över sidlinjen och kolliderade med den assisterande domaren.

På TV-bilderna efter händelsen ser man hur domarens ben är vinklat åt fel håll innan bilden snabbt byts ut. Matchen avbröts men kunde fortsätta efter att domaren burits ut på bår.

Finlands landslag i amerikansk fotboll spelar i EM-semifinalen mot Sverige.

Gulddrömmen sprack – förhandsfavoriten Österrike nollade Finland i EM-finalen

Finland höll jämna steg i nästan en halvlek.

Stor satsning på flaggfotboll – Finland arrangerar VM 2024 och vill delta i OS 2028

Under måndagen bekräftade den internationella olympiska kommittén de nya OS-grenarna i Los Angeles 2028. Bland dem finns flaggfotboll, en kontaktlös version av amerikansk fotboll. Nu vill Finland satsa stort på grenen och målsättningen är en plats i OS om fem år.

Roope Noronen, ordförande för Finlands förbund för amerikansk fotboll, säger att en möjlig OS-plats erbjuder ett lyft för idrottsgrenen.

Ett lyft räknar man också med nästa sommar då Finland står värd för VM i flaggfotboll i augusti 2024.

– För Finlands del är hemmatävlingarna det första steget framåt i OS-projektet. Efter VM kan vi bedöma hur vi ska gå framåt och vad som behöver göras, säger Noronen.

Finland har vunnit EM i amerikansk fotboll både på herr- och damsidan. Men i grenen flaggfotboll är verksamheten ännu i startgroparna. Finlands bästa placering i VM är ändå tvåa, vilket damlandslaget stod för år 2004.