Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Teemu Pukkis målform bådar gott inför EM-kvalet – nätade i tredje matchen i rad

Teemu Pukki omfamnas av lagkamrater efter fullträff.
Bildtext Teemu Pukki är i målstim i Minnesota United.
Bild: Kiyoshi Mio-USA TODAY Sports

Tre matcher – tre fullträffar. Teemu Pukki är i glödhet form i Minnesota United. Finländarens fullträff gav Minnesota en poäng då laget spelade 1–1 mot San Jose i MLS.

Pukki gav United ledningen i början av andra halvleken. Minnesota tappade emellertid viktiga poäng i kampen om slutspelsplatser då Paul Marie kvitterade för San Jose i den 82:a minuten.

Pukki flyttade till Minnesota i somras. Starten var trög då han var sliten efter en lång säsong med Norwich och flera matcher med landslaget. På sistone har han varit desto vassare. Han har gjort mål i fem av sina sex senaste matcher för United.

Hans målstim bådar gott för Finlands landslag som möter Slovenien och Kazakstan i två oerhört viktiga EM-kvalmatcher i mitten av oktober.

Minnesota ligger på elfte plats i västra konferensen då tre omgångar återstår. Minnesota har tre poäng upp till FC Dallas som är nia. De nio främsta går till slutspel.

Assist för Robert Taylor

Inter Miami är i samma läge som Minnesota. Klubben kämpar för att nå slutspelet i den jämna västra konferensen.

Playoffdrömmarna fick sig en törn i natt då Miami fick nöja sig med oavgjort 1–1 hemma mot New York City FC. Också den ena poängen satt hårt åt. Tomas Aviles nickade in kvitteringen på finländaren Robert Taylors hörna i den 95:e minuten.

Miami är på trettonde plats och har fyra poäng upp till en slutspelsplats. Men Inter har spelat en match färre än de lag som ligger strax ovanför i tabellen.

Lionel Messi spelade inte för Inter Miami. Den argentinska superstjärnan lider av en ospecificerad benskada och det är oklart när han kan göra comeback.

STT

Diskussion om artikeln