Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Kyrktak kollapsade mitt under mässa i Mexiko – många döda

Uppdaterad 02.10.2023 06:50.
Många frivilliga i den mexikanska kuststaden Ciudad Madero har också deltagit i räddningsarbetet. Det visar bilden publicerad av räddningstjänsten i delstaten Tamaulipas.
Bildtext Många frivilliga i den mexikanska kuststaden Ciudad Madero har också deltagit i räddningsarbetet. Det visar bilden publicerad av räddningstjänsten i delstaten Tamaulipas.
Bild: Lehtikuva

Minst nio människor omkom och flera andra skadades då taket på en kyrka i norra Mexiko plötsligt gav vika och rasade in mitt under pågående mässa. Dödssiffran riskerar att stiga.

En stor räddningsinsats pågår i nordöstra Mexiko, i staden Ciudad Madero i delstaten Tamaulipas, efter att ett kyrktak rasade mitt under en mässa. Det ska ha pågått ett dop i kyrkan då taket plötsligt gav vika, enligt nyhetsbyrån AFP.

Den lokala Hoy Tamaulipas-tidningen publicerade på X en övervakningsvideo som visar hur plötsligt och totalt taket rasar in.

Lokala myndigheter säger att minst nio människor har bekräftats döda och att ett tiotal skadade har räddats ur rasmassorna.

Lokala medier rapporterar att minst 20 kyrkobesökare fortfarande saknas och räddningsarbetare letar efter dem i rasmassorna.

Det ska ha funnits ett hundratal människor inne i kyrklokalen då raset inträffade under tidig eftermiddag på söndagen, lokal tid.

Det inträffar ofta jordskalv i Mexiko, men det noterades ingen nämnvärd seismisk aktivitet då den här olyckan inträffade.

Kl.06.50 uppdaterades sen bekräftade dödssiffran till nio.

Källor: AFP, AP