Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ukrainska profilvärvningen gjorde första målet för Chelsea – Mudryk spräckte sin nolla efter nästan tio månader i klubben: ”Handlar om tid och tålamod”

Mychajlo Mudryk sträcker en näve i luften.
Bildtext Mychajlo Mudryk gjorde mål mot Fulham.
Bild: Lehtikuva

Chelsea fick en kanonstart på den nya månaden. Laget vann derbyt mot Fulham och dessutom lyckades två viktiga spelare med målskyttet. Mychajlo Mudryk och Armando Broja nätade i 2–0-segern.

Mychajlo Mudryk var ett hajpat storlöfte då han värvades till Londonklubben Chelsea i början av året. Den 22-årige ukrainaren kostade nästan 100 miljoner euro men hans första tid i Premier League blev svår.

Mudryk gjorde 15 matcher i ligan under våren utan att näta, och den här säsongen startade också med fem mållösa matcher. Men på måndagskvällen mot Fulham tog måltorkan slut.

Mudryk, som fått ta emot en hel del kritik under månaderna i Chelsea, rann igenom och gjorde 1–0 i den 18:e minuten.

– Han har visat på träningarna att han förtjänar en plats i startelvan. Han var fokuserad och gav oss självförtroende på planen.

– Unga spelare behöver tid att anpassa sig och det har varit en enorm utmaning för ”Misha” sedan han kom hit. Det handlar om tid och tålamod. Det gäller att lita på unga talanger, säger Chelseas tränare Mauricio Pochettino till BBC.

Mychajlo Mudryk jublar.
Bildtext Mudryk gav Chelsea ledningen i 18:e minuten.
Bild: Mark Greenwood/IPS/Shutterstock/All Over Press

Mudryk utgick i paus

Kort efter Mudryks mål fastställde Armando Broja slutresultatet till 2–0. Broja kom nyligen tillbaka efter en svår knäskada och gjorde sitt första mål på nästan ett år.

– Jag är glad för både ”Misha” och Armando. Att göra mål efter en så lång tid är väldigt bra för hela laget, säger Pochettino.

För Mudryk blev det bara 45 minuter i derbyt. Han fick en liten skada och byttes ut i paus.

– Han kände av något i låret men förhoppningsvis är det inget stort problem och han kommer att kunna spela i helgen, säger Pochettino till Sky Sports.

Chelsea har haft en motig start på säsongen och på tre matcher i september gjorde laget inte ett enda mål. Derbysegern över Fulham gjorde att laget klättrade till elfte plats i tabellen.

– Vi tar små steg hela tiden. Människor kanske inte har tålamod men för oss handlar det om just tålamod. Då vi inte vann matcher så höll vi oss ändå lugna och positiva, säger Pochettino.

Resultat:

Fulham–Chelsea 0–2 (0–2)
18´0–1 Mychajlo Mudryk
19´0–2 Armando Broja

Diskussion om artikeln