Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Svindlande fortkörningar i Sibbo och Lovisa

Polisen i östra Nyland mätte under helgen anmärkningsvärt höga hastigheter vid tre olika platser i Sibbo och Lovisa.

Vid 21-tiden på lördagen stannade polisen en person på Lovisavägen i Lovisa med en hastighet på 130 kilometer i timmen då begränsningen var 60.

Vid 9-tiden på fredagen körde en person 169 kilometer i timmen på riksväg 7 i Sibbo då begränsningen var 120.

På söndagen stoppades en person på Jokivarsivägen. Föraren körde 127 kilometer i timmen då begränsningen var 80.

Samtliga förare blev av med körkortet.

Relaterat

Rattfylleri och misshandel sysselsatte den österbottniska polisen under helgen

Sammanlagt hade polisen i Österbotten 532 uppdrag under helgen.

20 misstänkta fall av rattfylleri upptäcktes, i elva fall var det fråga om grovt rattfylleri. I sju av fallen misstänks föraren ha kört under påverkan av droger.

I Sundom i Vasa körde en personbil av vägen på söndagsmorgonen. Två ungdomar hade hamnat i diket, men tagit sig hem på egen hand. Ungdomarna kunde ändå hittas och nu utreds deras andel i händelsen.

Under helgen fick polisen in elva anmälningar gällande misshandel av varierande grad.

Därtill rapporterades fyra fall av stöld, bland annat en bränslestöld i Kronoby där några unga män stal bränsle från en lastbilstank. Gärningsmännen flydde i en bil, men greps tack vare uppmärksamma bybor.

Rattfyllerister och våldsbrott sysselsatte polisen i Österbotten under veckoslutet

Polisen i Österbotten hade totalt 502 uppdrag under veckolsutet, det beskriver polisen som ett lugnade veckoslut än vanligt

Under veckoslutet tog polisen hand om åtta fall av misshandel, de flesta på offentliga platser eller i närheten av restaurangen och de flesta i Vasa.

Tolv fall av misstänkt rattfylleri upptäcktes. I fyra av fallen handlade det om grovt rattfylleri och i tre av fallen misstänks föraren ha kört under påverkan av droger.

Ett av de grova fallen av rattfylleri inträffade under natten mellan fredag och lördag i Kvevlax, Korsholm då nödcentralen rapporterade om en bil, vars hastighet varierade och nästan körde in i mitträcket på vägen. Föraren blåste 2,26 promille i polisens alkometertest och mannen greps misstänkt för grovt rattfylleri.

Gravljus och blommor på en refug efter en allvarlig trafikolycka, med trafik i bakgrunden.

Domen för dödskrocken i Borgå: Tre års ovillkorligt fängelse för föraren

Den unga mannen körde ihjäl två och skadade åtta.

Frontalkrocken i Sibbo utreds som grovt äventyrande av trafiksäkerheten

Utredningen av trafikolyckan på Mårtensbyvägen i Sibbo onsdagen den 18.10 framskrider.

”Olyckan handlade om en frontalkrock mellan två personbilar i en omkörningssituation där totalt fyra personer skadades. Två av dem fick lindriga skador i olyckan och två av dem skadades allvarligt”, säger utredningsledaren kriminalkommissarie Maarit Kaskinen i polisens pressmeddelande.

Polisen har ännu inte kunnat höra alla inblandade.

”För närvarande utreder vi fallet under benämningarna grovt äventyrande av trafiksäkerheten och grovt vållande av skada. Benämningarna kan ännu preciseras när alla inblandade har hörts”, fortsätter Kaskinen.

Förundersökningen fortsätter och polisen har inte mer att informera om saken i nuläget. Polisen informerar eventuellt mer när utredningen framskrider.

Rattfylleri och misshandel sysselsatte polisen i Österbotten – helgen ändå lugnare än normalt

Helgen var lugnare än normalt för Polisinrättningen i Österbotten. Totalt hade man 473 uppdrag, varav de flesta handlade om rattfylleri eller misshandel.

16 personer misstänks för rattfylleri. I hälften av fallen rör det sig om grovt rattfylleri. Två förare misstänks också ha kört påverkade av droger.

Polisen fick in totalt tolv anmälningar om misshandel. Tre av händelserna ägde rum i privata bostäder, de övriga på offentliga platser eller restauranger.

Också tjuvar var i farten i helgen. Natten mellan lördag och söndag stals alkoholprodukter värda cirka 500 euro från Hotell Seurahuone i Karleby. En del av stöldgodset hittades senare på hotellets gård.

Under helgen inträffade även fyra älgkrockar, meddelar polisen.