Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Käärijä-muralen avtäcktes i Dickursby: ”Det känns väldigt häftigt, men också lite konstigt”

Käärijä-muralen avtäcktes i Dickursby. - Spela upp på Arenan

Muralen som målats på väggen på ett köpcenter har nu blivit klar och avtäcktes med pompa och ståt. Käärijä känner sig hedrad över den uppmärksamhet han fått av sin hemstad.

På plats vid avtäckningen fanns förutom artisten Käärijä, det vill säga Jere Pöyhönen, och konstnärerna också representanter från Vanda stad. Det serverades också speciella ”Käärijä-drinkar” och bakelser.

Bakom genomförandet av muralen står konstnärskollektivet Street Art Vantaa och Viivi ”Viv Magia” Vierinen, Juha Lahtinen och Joonas ”Koponee” Koponen.

– Vi har jobbat med det i ungefär en månad genom många problem som vädret och regnskurar. Alltid när man gör så här stora projekt kommer det diverse olika problem men vårt team har jobbat jättebra, säger Vierinen.

Vanda stad beslöt att måla en mural i staden för att uppmärksamma Käärijä och hans framgångar i Eurovision Song Contest.

Juha Lahtinen, Antti Lidtman, Käärijä, Juha Koponen, Pekka Timonen, Viv Magia
Bildtext Konstnärerna. Käärijä och representanter från Vanda stad framför muralen.
Bild: Mikko Ahmajärvi / Yle

Käärijä säger att han känner sig väldigt hedrad över den uppmärksamhet han har fått av sin hemstad.

– Det har hänt mycket för mig på kort tid. Jag började bara göra musik och hade inte tänkt att det skulle gå så här, säger Pöyhönen och tittar upp mot sitt eget ansikte som numera pryder väggen.

Käärijä
Bildtext Jere Pöyhönen tillsammans med en ”Käärijä-drink”.
Bild: Mikko Ahmajärvi / Yle

Han medger ändå att det känns lite konstigt.

– Jag skulle ljuga om jag sa att det inte känns konstigt, men fortfarande är det väldigt bra. Det är häftigt men det blir intressant att tänka på hur det blir om några veckor, månader eller år.

Diskussion om artikeln