Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jokerit kommer inte att ansöka om ligalicens för nästa säsong – Kiekko-Espoos ordförande talar inte rakt ut om klubbens planer

Jokeritspelarna tackar sina anhängare.
Bildtext Jokerit fortsätter i Mestis och ångar på mot FM-ligan i förutbestämd takt.
Bild: Tomi Hänninen/Chilipictures

Jokerits ordförande Mikko Saarni säger för Yle Urheilu att klubben inte har några planer på att ansöka om ligalicens för nästa säsong.

På onsdagen blev det klart att Mestisklubbar får ansöka om en ligalicens, i fall de är intresserade av att spela i FM-ligan nästa säsong. I praktiken riktas ögonen då främst på Jokerit och Kiekko-Espoo.

– Vårt mål är att vara klart för FM-ligan säsongen 2025–2026. Vi ser ingen orsak att åtminstone i detta skede börja ändra på det. Vi kör med vår ursprungliga plan som vi meddelat tidigare, säger Jokerits ordförande Mikko Saarni för Yle Urheilu.

Jokerit har med andra ord inga planer på att ansöka om ligalicens redan för säsongen 2024–2025.

– Vi har inga sådana planer. Vi litar på att vår ursprungliga plan bär frukt, säger Saarni.

De klubbar som önskar spela ligahockey nästa säsong måste lämna in en ansökan senast den 31 oktober.

– Vi hade inga förhandsuppgifter om detta, vi hörde om det först i dag, säger Saarni.

Det innebär att Jokerit kommer att fortsätta spela på Ishockey-Finlands näst högsta nivå Mestis också följande säsong. Publiken har åtminstone hittat tillbaka till Jokerits matcher: härom veckan sattes nytt Mestisrekord när Jokerit gästade Kiekko-Espoo i säsongsöppningen, och till fredagens match har det sålts långt över 7 000 biljetter vilket innebär att rekordet ryker igen.

Från Kiekko-Espoos sida är svaret beträffande en eventuell ligalicensansökan något oklarare.

– Det enda som jag sagt åt dem som frågat är att när vi i juni kommenterade Ligans beslut så sade vi att vi hoppas att det inte är slutgiltigt, och att vi har en möjlighet att ansöka, säger Ami Rubinstein för Yle Urheilu.

Diskussion om artikeln