Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Euroports i Hangö hamn skär ner i personalstyrkan

Uppdaterad 04.10.2023 18:24.
Västra hamnen i Hangö
Bildtext Västra hamnen i Hangö har mindre fraktvolymer och hamnoperatören måste minska personalstyrkan som en direkt följd.
Bild: YLE / Linus Westerlund

Hamnoperatören Euroports i Hangö hamn är tvungna att minska personalstyrkan. Företaget uppger att orsaken är att hamnen tar emot mindre volymer.

Euroports i Hangö hamn meddelar att de minskar personalstyrkan som jobbar i hamnen. Enhetschef Antti Paronen uppger att orsaken är minskande volymer som passerar genom hamnen.

– Vi har framför allt minskat antalet tillfälligt anställda, men även vår fastanställda personal påverkas av permitteringar, säger Antti Paronen.

Euroports har verkat i Hangö hamn sedan 1912 och har omkring 200 anställda. Företaget är en del av den internationella Europortskoncernen.

I december 2021 köpte Euroports upp konkurrenten Hangö Stevedoring. Första verksamhetsåret efter affären fick väldigt bra, men i fjol märkte företaget att varuflödet började minska.

– Vi har sett en nedgång i fraktmängden som passerar genom hamnen och därför är vi tvungna att minska mängden personal som jobbar i hamnen, säger Antti Paronen.

Diskussion om artikeln