Hoppa till huvudinnehåll

Sport

HIFK-oron efter att bråkstaken briljerat i Vasa – lagbussen sönder: ”Får se hur vi tar oss hem”

Micke-Max Åsten ler bredvid isen.
Bildtext Micke-Max Åsten gör inte många mål per säsong. I Vasa svarade han för en dubbelsalva (arkivbild).
Bild: Mika Kylmäniemi / All Over Pres

Sport var aldrig nära segern då gästande Helsingfors IFK fick upp farten med grovjobbaren Micke-Max Åsten i spetsen. TPS-jättelöftet Emil Hemming fick sig en tuff smäll mot HPK.

Inför kvällens match i Vasa hade hela fyra av HIFK:s fyra senaste matcher gått till förlängning.

I dag klarade man sig på 60 minuter. Det blev tre klockrena poäng då man bortaslog Vasa Sport med 4–1.

En av segerarkitekterna var Micke-Max Åsten, som är mer känd för sitt gruff och grovjobb. Yttern svarade för två klassmål, medan amerikanske backen Luke Martin noterades för 1+2.

– Matieralförvaltaren gav mig en ny klubba inför dagens match, den var av årets modell och verkade bra. Man kände på sig att det kunde bli nätrassel, skämtar Åsten för C More.

Inför hemvägen finns det fortfarande frågetecken.

– Det här är vår längsta bortaresa. I fjol fastnade vi i en snödriva på vägen hit, och i morse verkade kopplingen säga upp sig på vår buss, så vi får se hur vi tar oss hem.

Hemming fick hämta sig efter smäll

I TPS hemmamöte med HPK åkte Åbolagets stjärnskott Emil Hemming på en hård smäll i första perioden.

17-åriga stjärnlöftet skulle byta riktning med pucken i sarghörnet, men HPK-backen Juuso Pulli sade stopp. Hemming höll på att vända ryggen mot Pulli då han trycktes in i sarghörnet med en ren tackling.

Hemming såg ut att åka mot bytesbåset med smärtor, men kunde återvända.

Ligakvällens stora stjärna var HPK:s Teemu Rautiainen. Tavastehuslaget slog TPS med 5–2 – och Rautiainen gjorde fyra av målen.

Välkommet för HPK vars säsongsstart varit nattsvart med sju raka förluster inför onsdagen.

– Jag vet inte vad jag gjorde annorlunda just i dag, man får väl försöka minnas tillbaka till dagens rutiner. Men det är klart att man känt lite tryck då jag borde vara en vägvisande spelare, men inte fått till det, säger Rautiainen till Yle.

– Ett klassiskt fall, vi var inte redo. I andra försvann all röd tråd ur spelet och som pricken över i:et såg vissa killar ut att tappa självförtroendet mot slutet, menar TPS-lotsen Tommi Miettinen på presskonferensen.

Diskussion om artikeln