Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jesse Öst glänste då HJK öppnade poängkontot i Conference League – Richard Jensen åkte på smäll och blödde ymnigt

Richard Jensen ligger i gräset och blöder.
Bildtext Aberdeens Richard Jensen åkte på stjärnsmäll men klarade av att fullfölja matchen.
Bild: Stuart Wallace/Shutterstock/All Over Press

Bojan Radulovic och Jesse Öst var förgrundsgestalterna då HJK spelade oavgjort 1–1 borta mot skotska Aberdeen i Conference League i fotboll.

Serben Bojan Radulovic förde HJK upp i ledning efter en timmes spel. Pyry Soiri stod för ett lysande förarbete till fullträffen.

Radulovic har gjort 17 mål för HJK under den pågående ligasäsongen i Finland. Han nätade också i Helsingforsklubbens första match i Conference League, 2–3-förlusten mot grekiska PAOK.

Han hade dessutom ett bra läge att fördubbla HJK:s ledning, men lyckades inte styra Tuomas Ollilas inlägg i mål.

– Varje gång vi var modiga med bollen var vi bra inne i matchen. Vi borde ha klarat av det i längre stunder, säger HJK:s huvudtränare Toni Korkeakunnas på klubbens webbplats.

HJK jublar efter mål mot Aberdeen.
Bildtext HJK:s skyttekung Bojan Radulovic nätade igen.
Bild: Stuart Wallace/Shutterstock/All Over Press

Aberdeen tog över efter baklängesmålet

Hemmalaget kvitterade i den 79:e minuten. HJK:s mittback Miro Tenho misslyckades med sin nickrensning och bollen hamnade hos Bojan Miovski. Den nordmakedoniska landslagsanfallaren tackade och tog emot och nickade bollen i mål.

– Vi tappade rytmen efter vårt ledningsmål då motståndaren fick inkast och hörnor på löpande band. Det är förståeligt att försvarsspelet blir i fokus då pressen ökar, men vi borde ha varit aktivare framåt, säger Korkeakunnas.

– Det gick på samma sätt som mot PAOK. Också då hade vi lägen att punktera matchen då vi ledde 1–0, men vi lyckades inte och sen blev vi tillbakapressade.

Korkeakunnas öste beröm över målvakten Jesse Öst som stod för ett antal svettiga räddningar.

– Jesse Öst var lysande. Det var ett frågetecken om han över huvud taget skulle kunna spela – vi fattade beslutet först några timmar före avspark. En influensavåg svepte över laget då vi anlände till Skottland men vi fixade det, säger han.

Två landslagsspelare åkte på smällar

Finlands förbundskapten Markku Kanerva följde sannolikt matchen med veckad panna. Två av hans landslagsspelare åkte på smällar under matchen.

HJK:s försvarsspelare Matti Peltola blev utbytt i slutet av första halvleken och Aberdeens mittback Richard Jensen blödde ymnigt efter en kollision med lagkamraten Luis Duk Lopes. Jensen blev omplåstrad i flera minuter men klarade av att fullfölja matchen med ett bandage runt huvudet.

Richard Jensen blir omplåstrad.
Bildtext Richard Jensen kunde fortsätta spela efter att han blivit omplåstrad.
Bild: Stuart Wallace/Shutterstock/All Over Press

G-gruppen toppas av PAOK som besegrade Frankfurt med 2–1 på hemmaplan på torsdagskvällen. Frankfurt är tvåa på tre poäng. HJK och Aberdeen delar på tredje plats med en poäng var.

HJK möter härnäst Frankfurt på bortaplan. Matchen spelas den 26 oktober.

Diskussion om artikeln