Hoppa till huvudinnehåll

Strömsö

Vi utmanar dig att utmana – skicka ett foto till Strömsö då du lyckats få med din grupp på en balansövning

En grupp mänskor gymnastiserar i en trädgård.
Bildtext Strömsös personal tränar balansen.
Bild: Strömsö/Yle

Dina kollegor, din familj, vänner och bekanta – alla behöver öva upp balansen inför vinterns alla halkiga prövningar.

Arbetsdagen på Strömsö var nästan slut, vi hade filmat ett program om bland annat träning med vår PT Anna-Karin Siegfrids. Tekniker, koordinatorer och kamerafolk hade redan börjat packa ihop sina grejer då Anna-Karin plötsligt hojtar ”alla med”.

Resultatet blev ett foto och en känsla. Fotot ser du här ovanför och känslan, som så gott som alla i gruppen fick var, för det första att det var ett skojigt sätt att avsluta en arbetsdag på och för det andra ”fy, sjutton vilken usel balans jag har”.

Vi behöver alla bra balans och det fina med balansen är att den går att öva upp. Med några enkla övningar varje dag kommer du att märka att din balans blir bättre och bättre.

Utmaningen

Vår utmaning är alltså att du lockar med dina kollegor eller något annat gäng på en balansövning, som du antingen fotar eller filmar. Du kan också delta helt på egen hand och göra en enmansshow. En liten filmsnutt på tjugo sekunder med mobilen räcker bra.

Skicka in ditt foto eller din filmsnutt på WhatsApp 044-423 5085 eller dela på sociala medier och tagga med #strömsöbalans. Du kan också skicka in ditt bidrag till stromso@yle.fi. Vi vill ha ditt bidrag senast den 30 november.

Har du tur kanske just ditt bidrag kommer med i ett Strömsöprogram nu i höst.

Gör så här: ...andas in, öppna upp – andas ut och ihop...

Först på det ena benet, sedan på det andra. - Spela upp på Arenan

Öva upp balansen med Anna-Karin och Nicke

4 min

På andra språk