Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Geten Veeti är storstjärna på Tiktok – men det går inte längre att besöka husdjursgården i Kyrkslätt

Geten Veeti tycker om människor. - Spela upp på Arenan

Husdjursgården Rehndahl i Kyrkslätt har fått en ny stjärna i form av geten Veeti. Samtidigt har man valt att sluta ta emot besökare eftersom det var för påfrestande för djuren.

Veeti har blivit populär eftersom han är social med människor och väldigt snäll enligt gårdens ägare.

Rehndahls konto på Tiktok har blivit populärt och har omkring 17 000 följare.

– Det är såklart viktigt att han har kompisar av samma art och han söker sig ofta till deras sällskap. Men han är ovanligt social med oss människor, säger Satu von Schalien som är en av ägarna vid Rehndahl tillsammans med sin fru Sanna Enckelman.

Paret har närvaro också på Instagram och Youtube och deras djur har fått stor popularitet också på andra sociala medier.

Nytt koncept som är bättre för djuren

Enckelman och von Schalien tog över Rehndahl år 2021. Gården har verkat som en husdjursgård allmänheten kan besöka sedan 1990-talet. Men det blir det nu ändring på.

– Vi har beslutat att sluta med den verksamheten nu när den här säsongen tog slut. Det passade inte vår eller våra djurs vardag. Den här gården är vårt och våra djurs hem och vi vill att de ska få lugn och ro, säger von Schalien.

Många har varit i kontakt med paret efter att Veeti blev populär på Tiktok.

– Vi funderar nu på nya koncept, kanske med företagskunder. Men att driva företagsverksamhet med djuren är inte vår prioritet. Det viktigaste är att våra djur mår bra.

Diskussion om artikeln