Hoppa till huvudinnehåll

Politik

”Får Anna-Maja Henriksson bestämma någonting, någonsin överhuvudtaget?”

Tvådelad bild med Ylejournalisterna Magnus Swanljung, Joakim Rundt och Marianne Sundholm till vänster, och en bild på SFP:s Anna-Maja Henriksson till höger.
Bildtext Politiken består av Ylejournalisterna Magnus Swanljung, Joakim Rundt och Marianne Sundholm. I veckans avsnitt behandlas bland annat Anna-Maja Henrikssons bok.
Bild: Linnea de la Chapelle, Bengt Östling, Clas Christiansen

Under pandemin slogs Anna-Maja Henriksson mot väderkvarnar och nu gör hon det igen i en annan regering. I veckans avsnitt av Politiken behandlas Anna-Maja Henrikssons bok.

Veckans avsnitt av Politiken funderar hur SFP och Anna-Maja Henriksson tagit på sig rollen som samvete både i den här regeringen och i den förra.

Dessutom tittar vi på hur ungdomen röstade i riksdagsvalet och konstaterar att ungdomen får skylla sig själv för regeringens politik.

Får Anna-Maja Henriksson bestämma någonting någonsin överhuvudtaget?

29:49

Lyssna på Politiken varje vecka

Svenska Yles politikreportrar är ute där det händer när det händer, och hör sådant som inte sägs i offentligheten. Därför vill vi bjuda på ett avslappnat snack om politik varje vecka.

Ett nytt avsnitt av Politiken sänds i Yle Vega varje lördag klockan 15 efter nyheterna. Du hittar också det senaste avsnittet på Arenan.

Medverkande är programledaren Joakim Rundt och politikreportrarna Marianne Sundholm och Magnus Swanljung.

Har du åsikter eller frågor? Mejla oss på politiken@yle.fi