Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Båtförvaringen i Borgå blev för krånglig – nu vill Christer sälja sin båt

En man står på en brygga och tittar in i kameran. I bakgrunden skymtar en stor segelbåt.
Bildtext I 16 år har Christer Helenelund och hans fru seglat med sin båt. Årets säsong kan bli den sista.
Bild: Malin Valtonen / Yle

Christer Helenelund var en av de båtägare som berördes när båtförvaringen i Hammars lades ner. Förändringen har gjort båtlivet mera omständligt och han upplever fortfarande att allt inte gick rätt till.

Borgåbon Christer Helenelund är en van båtmänniska. Också den här hösten förbereder han sig för att ta upp båten, den 40 fot långa långfärdsbåten Shangri-La.

Båten har varit i hans och hans frus ägo i 16 år. Nu funderar paret på att göra sig av med den.

En man sitter ombord på sin segelbåt och tittar in i kameran.
Bildtext Christer Helenelund har varit nöjd med Shangri-La och beskriver båten som jättehärlig.
Bild: Malin Valtonen / Yle

Tidigare har Shangri-La förvarats på båtförvaringsplatsen i Hammars, på gångavstånd från Helenelunds bostad. Nu har förvaringen upphört och den här hösten har båten fått en plats i Sakta farten i stället.

– Idealiskt är det inte för oss, men klart är det bättre än ingenting alls, säger han.

Högt vatten och längre hemifrån

Christer Helenelund upplever förändringen som en klar försämring. Han hade gärna fortsatt förvara båten i Hammars, eftersom upptagningsplatsen i Sakta farten i hans ögon är mycket sämre.

Platsen ligger lågt och påverkas av högvatten. Den ligger långt ifrån Hammars och priset är 40 procent högre, räknar Helenelund upp.

– Jag varit ett antal gånger i Sakta farten för att se om man kunde flytta båtbocken dit. Men det är så högt vatten att det inte går att jobba där, man kommer inte åt ordentligt, berättar han.

Två stora båtar står förvarade på land på varsin ställning. Marken är täckt av vatten.
Bildtext Högvatten i Sakta farten påverkar flytten av Shangri-Las båtbock.
Bild: Malin Valtonen / Yle

Ett annat potentiellt gissel är djupet i farleden. Det officiella djupet är nämligen lägre än båtens djupgående, förklarar han.

– På våren kan det långa tider vara lågvatten. Var jag ska hålla båten om jag fått den sjösatt? Det är lite frågetecken med det här, säger han.

Stadens andra förvaringsplatser, i Gammelbacka och Tolkis, är inte vettiga alternativ för Christer Helenelund. Där finns inte någon upptagningsplats i närheten, vilket betyder att båten skulle behöva transporteras landvägen. I Helenelunds fall är båten så bred att det skulle krävas varningsbilar.

Det blir också ganska dyrt att föra båten till ett privat varv, menar han.

Tänker inte bråka med staden

Helenelund var en av de båtägare som försökte stoppa Borgå stad från att lägga ner båtförvaringen i Hammars. Protesterna ledde ändå ingen vart.

Han köper fortfarande inte stadens motivering om att platsen behövs för parkeringsplatser på vintern.

– Jag tycker inte att det gick rätt till. Men vi har beslutat med de andra båtägarna att inte börja bråka mera.

En större segelbåt vid en brygga.
Bildtext Året säsong med Shangri-La kan ha varit den sista för paret Helenelund. Men båtmänniska förblir man tills man ligger i graven, säger Christer Helenelund med ett skratt.
Bild: Malin Valtonen / Yle

Nu tänker Christer Helenelund lägga ut båten till försäljning, dels på grund av förändringen med förvaringen men också på grund av åldern.

– Det blir helt enkelt för jobbigt. Numera använder vi den på tumanhand, så vi kunde klara oss med något mindre, säger han.

Diskussion om artikeln