Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Två män och två kvinnor häktades misstänkta för mord i Fiskehamnen

En man hittades död i Fiskehamnen i Helsingfors den 20 augusti. Enligt polisen hade mannen tecken på att ha utsatts för yttre våld.

Helsingfors tingsrätt har nu häktat två män och två kvinnor som misstänks för dådet. Polisen utredde inledningsvis händelsen som dråp, men har sedermera ändrat brottsrubriceringen till mord eftersom mycket tyder på att dådet var planerat.

Brottet ska ha inträffat i augusti. Under efternatten hittade en förbipasserande en ungefär 30-årig man livlös på körbanan.

Källa: STT

Relaterat

Personen misstänkt för dråp i Karleby har erkänt i förhör

Polisens undersökning av ett fall där en person sköts med ett olovligt vapen i en industrilokal i Karleby den 3.2 har gått framåt.

Under förhören har den person som misstänks för dråpet erkänt, men polisen väntar fortfarande på att den tekniska undersökningen skall bli klar.

Den misstänkta personen är fortfarande häktad. Åtal i ärendet ska väckas senast 20.5.2024.

En gripen för misstänkt dråp i Björneborg

Polisen har gripit en man född 1997 som misstänkt för ett brott mot liv som inträffade i Björneborg förra veckan.

Mannen greps i onsdags. Han misstänks för dråp och grovt rån.

Förra veckans tisdag hittades en kvinna född på 1980-talet död i en bostad i stadsdelen Pänäs (Pietniemi) i Björneborg. Polisen misstänker att kvinnan dödades med ett eggvapen, som polisen har beslagtagit.

Gärningsmannen misstänks också ha stulit egendom från offrets bostad i samband med dådet. Polisen misstänker att droger varit involverade i händelserna.

Polisen fortsätter utreda brott mot liv i Raumo – fallet utreds nu som misstänkt mord

Polisen i sydvästra Finland fortsätter att utreda ett misstänkt brott mot liv, som inträffade på onsdagen i stadsdelen Merirauma i Raumo. Offret var en man i 50-årsåldern.

Polisen yrkar nu på att den misstänkta, en man född 1996, ska häktas.

Fallet utreddes först som misstänkt dråp, men nu har brottsrubriceringarna ändrats till följd av information som kommit fram under förundersökningen.

I samband med det misstänkta brottet mot liv stals egendom från offrets bostad. Fallet utreds därför nu som mord, grovt rån, grovt skjutvapenbrott och framkallande av fara, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Poliser och rödklädda människor efter skottlossningen i Kansas City.

Skottlossning efter Super Bowl-vinnarparad i Kansas City

Minst en död och flera skadade, uppger medier.

Polisen utreder misstänkt brott mot liv i Björneborg

För en vecka sedan hittades en kvinna född på 1980-talet död i en bostad i stadsdelen Pänäs (Pietniemi) i Björneborg.

Under utredningen av Björneborgskvinnans död framkom det saker som ger polisen orsak att misstänka brott. Fallet utreds som dråp.

Det misstänkta brottet mot liv ägde rum mellan måndag och tisdag förra veckan. Polisen i sydvästra Finland har gripit flera personer i samband med fallet, men de misstänkta har släppts i takt med att utredningen har framskridit.

I detta skede av förundersökningen kan polisen inte ge mer information om hur brottet har begåtts, detaljer om de personer som gripits eller deras relation till offret.

Polisen informerar mera om fallet när det är möjligt att göra det utan att äventyra förundersökningen.