Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Rattfylleri och misshandel sysselsatte polisen i Österbotten – helgen ändå lugnare än normalt

Helgen var lugnare än normalt för Polisinrättningen i Österbotten. Totalt hade man 473 uppdrag, varav de flesta handlade om rattfylleri eller misshandel.

16 personer misstänks för rattfylleri. I hälften av fallen rör det sig om grovt rattfylleri. Två förare misstänks också ha kört påverkade av droger.

Polisen fick in totalt tolv anmälningar om misshandel. Tre av händelserna ägde rum i privata bostäder, de övriga på offentliga platser eller restauranger.

Också tjuvar var i farten i helgen. Natten mellan lördag och söndag stals alkoholprodukter värda cirka 500 euro från Hotell Seurahuone i Karleby. En del av stöldgodset hittades senare på hotellets gård.

Under helgen inträffade även fyra älgkrockar, meddelar polisen.

Relaterat

En brandbil på skolvägen i Vanda med brandmän i utrustning i bakgrunden.

En person dog i brand i Vanda

Branden totalförstörde egnahemshus i Östra Haxböle.

Rysk polis slog till mot My Little Pony-mässa

En mässa tillägnad den tecknade serien My Little Pony tvingades stänga i Moskva i helgen efter ett polistillslag.

Polisen utredde misstänkt hbtq-propaganda.

”Polisen hade fått ett klagomål om att vårt evenemang främjade icke-traditionella förhållanden och relaterade symboler, vuxet innehåll för barn och skräck och ondska överlag” säger arrangörerna på det ryska sociala mediet VK Sunday.

Enligt arrangörerna hittade polisen inga bevis, men de beslöt trots allt att stänga ner mässan i förtid.

My Little Pony har också tidigare orsakat kontroverser i Ryssland. I fjol ändrade den ryska filmdatabasen Kinopoisk sin rekommenderade åldersgräns för serien till 18+.

Källa: AP

Inga våldsamheter mellan fansen när Sport mötte Ilves på lördagskvällen

Mötet mellan Sportfansen och Ilvesanhängarna i samband med lördagskvällens hockeymatch mellan Sport och Ilves gick lugnt till, uppger polisen. Inga gripanden gjordes i samband med matchen.

Matchen lockade över 1 500 Ilvesanhängare till Vasa och polisen hade förberett sig bland annat genom att se till att de båda lagens anhängare marscherade mot ishallen vid olika tidpunkter och genom att övervaka marscherna.

Efter matchen reste Ilvesfansen hem och blev inte kvar i Vasa, uppger polisen.

En taxiskylt ovanpå ett biltak.

Taxichaufför misstänks för sexualbrott – offren är personer med funktionsnedsättning

Helsingforspolisen misstänker en 40-årig taxichaufför för tre sexualbrott riktade mot personer med funktionsnedsättning.